Tizenötödik alkalommal ünnepelték Szent Lászlót Zanaton

VN - Tizenötödik alkalommal rendezték meg Szombathely Zanat városrészében a Szent László Napot. A helyi kulturális egyesület, illetve a római katolikus egyházközség, ébren tartva a szent király iránti tiszteletet, a templom búcsúnapján minden évben szabadtéri szentmisével, megemlékezéssel koszorúzással, délután pedig érdekes programokkal várja az érdeklődőket.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Az idei év ünnepi szónoka, dr. Puskás Tivadar országgyűlési képviselő volt, aki beszédében méltatta  a nagy király érdemeit, s felhívta a figyelmet a közösség értékeinek védelmére, amelyben Zanat lakossága élen jár, ennek legfőbb bizonyítéka, hogy a városrész közössége folyamatosan képes ápolni egy tizenötéves hagyományt. 

Az ünnepség csúcspontja Somorác Pál helyi festőművész Zanat című képének leleplezése volt, amelyet a művész ajánlott fel a városrész lakosságának. A festmény átadásakor Puskás Tivadar hangsúlyozta: a kép maga is jelkép, annak jelképe, hogy élő aktív közösségi élet van Zanaton.



A délután folyamán kulturális programokra került sor: fellépett az Fm zer0, a Mesebolt  Bábszínház, a Ferrum Színházi Társulás, a Zsivány Zenekar. S bár az eső bekényszeríttette a résztvevőket az új közösségi ház épületébe, mégis az est fénypontja Hétrét Zenekar koncertje lett. 

Különböző népek zenei kincsét ötvözve, a zenekar képes volt lázba hozni a megfáradt, elázott közönséget. A nap tanulságait összegezve, Pál Ferenc a Zanati Kulturális Egyesület elnöke biztosított mindenkit: jövőre ha pályázati források engedik még gazdagabb és tartalmasabb programmal készülnek a 16. Szent László Napra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!