A gencsi Tom Cruise Las Vegast készül meghódítani (fotókkal)

VN - Esténként, munka közben nők rajongják körül, ő pedig ötezer, különféle ízzel tudja elkápráztatni őket. A fiatal, jóképű bármixer, Németh Norbert tudását nemcsak a laikusok, hanem a szakma is elismerte, egy hazai versenyen nemrég harmadik helyezést ért el.

Bajdó Bettina

Németh Norbert gyermekkorában rengeteget utazott a szüleivel. Az utazásokon, a szállodákban látott először látványmixer-showt, s már akkor eldöntötte, ha felnő, ezzel szeretne foglalkozni. A Koktél című film után kétsége sem volt, hogy minek szenteli életét. Szakmai berkekben a fiatal fiú becenevet is kapott, a Tom Cruise-hoz való hasonlóság miatt, Top Gun-ként szólítják. Nemrég Siófokon vett részt egy mixerversenyen, a látványos showelemeket felvonultató párviadalokon tizennégyen próbáltak szerencsét. A végeredmény a szakma szerint igazi meglepetést hozott, miután a harmadik helyet, a bármixer versenyen most először induló, így versenyzői múlttal egyáltalán nem rendelkező fiatal, gencsapáti fiú szerezte meg. 

- Az ötödik Bols Bartenders Competition Verseny volt életem első megmérettetése - mondja Norbert. - Két kategóriában tartották meg a versenyt, én flair vagyis látványmixerkedés kategóriában értem el a harmadik helyezést. Itt a versenyzőnek saját showműsorral kell elkápráztatnia a zsűrit és a közönséget. Tizennégy induló volt, közöttük bajnokmixerek is. Nagy élmény volt, hogy hazánk legjobbjai között indulhattam el.

Norbert két évvel ezelőtt végzett el egy kalsszikus mixertanfolyamot, azóta a koktélkeverésnek szenteli az életét. Szívvel-lélekkel keveri a több száz különféle koktélt, saját bevallása szerint fanatikussá vált. 

Naponta általában három-hét órát gyakorlok, a hét minden napján - folytatja. - Ennyi gyakorlás mindenképpen kell, hiszen saját magunknak kell összeállítani a showműsort. Nekünk kell kiválasztani a zenét, figyelni kell a ritmusra, hogy stimmeljenek a mozdulatok. Általában délben indulok el valamelyik parkba gyakorolni az üvegeimmel, a fülembe dugom az mp3 lejátszóm, keresek egy ritmusos zenét, s kikapcsolom a külvilágot. A mixerkedés teljesen az életem részérvé vált, de emellett rengeteg pluszt is adott, kitartást, s főleg szabad gondolkodást.

Norbert elárulja, munkájához elengedhetetlenek az új ötletek. Nem azok közé a flair bártenderek közé tartozik, akik megelégednek azzal, hogy egy videóanyagból ellopják a trükköket. Ez még egy showműsorban ugyan elmegy, hiszen a laikusok nem szúrják ki, de egy versenyen, a szakmai zsűri előtt nem ajánlott lemásolt mozdulatokkal fellépni.Lehet,de nem lesz eredményes. Norbert nem járt soha flair-tanfolyamra, a mozdulatok nagy részét saját maga találja ki. 

Top Gun a saját bevallása szerint alig iszik alkoholt, mivel másnap nem menne a gyakorlás, ám kedvenc itala van, a még nem annyira népszerű, de nagyon ízletes Summer Fresh koktél. Az ital különlegességét az ízharmónia adja, van benne például lime, maracuja, eperszirup, vodka, s almalé.

Akárcsak a filmekben, a való életben is kedvelik a hölgyek a mixerfiúkat - tudjuk meg Norberttől, de a vonzalom csupán plátói lehet, a mixer csak a szomjuk csillapításában segít a nőknek, ugyanis boldog párkapcsolatban él. A fiú elárulja, hogy a mixerkedésen kívül más hobbija is van, szereti a motorokat, és szívesen kipróbálja az extrém sportokat is. Hetente két-három alkalommal fitnessterembe jár, valamint szeret olvasni és napi egy-két órát nyelvtanulással foglalatoskodik, ha szabadideje engedi. A jóképű mixert mostanában ritkábban lehet majd itthon látni, ugyanis külföldre készül. Ausztria különböző részein rendszeresen ad ízelítőt,akár több ezer ember előtt a tudásából. 

-  Feláldoztam mindent, hogy sikeres legyek - teszi hozzá. - Huszonnégy éves vagyok, s álmaim egy része már valóra vált. Szerencsés vagyok, hiszen azzal foglalkozom, amit a legjobban szeretek. A továbbiakban nemzetközi elismerésre vágyom, valamint hogy a flair-érzés örökké égjen Bennem. Az álmom, hogy Las Vegasban lehessek flair bártender. Ha minden a terv szerint alakul, akkor talán három év múlva Amerikát is meghódíthatom.  

VN fotók: Kaczmarski Ágnes

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!