Egérutat kapnak az autósok: szakaszosan zárják le a Széll Kálmán utcát

Szombathely - A múlt héten elindultak, s szeptember 30-ig tartanak a szennyvízcsatorna rekonstrukciós munkák a Széll Kálmán utcában. A munka idejére lezárják az utca egy-egy szakaszát.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

488 méter hosszúságban mintegy négy-öt méterrel a föld alatt a Széll Kálmán utca kellős közepén fut végig egy négyszáz milliméteres szennyvízvezeték, amely mára  igencsak megérett a cserére. 

Ennek a munkálatai kezdődtek meg az elmúlt hét végén.  A kivitelezés várhatóan szeptember 30-ig tart, ezalatt   szakaszosan zárják le a forgalom elől a Széll Kálmán utca Vörösmarty Mihály és Éhen Gyula tér közötti szakaszát.   

Hompasz Gyula, a Vasivíz Zrt. fejlesztési főmérnöke kérdésünkre elmondta, hogy a kivitelező vállalat igyekszik minél hamarabb, és a közlekedőknek, az itt élőknek a lehető legkisebb nehézséget okozva elvégezni a munkákat. Mivel a kivitelezés szakaszosan zajlik, az útnak mindig csak azt a szakaszát zárják le a forgalom elől, ahol éppen a csatornarekonstrukciós munkák zajlanak.

A tervek szerint várhatóan július 24-én, pénteken leállunk a munkákkal a Welther Károly utca és a Széll Kálmán utca kereszteződése előtt, így ezt a szakaszt használhatják az autósok addig, míg a Nádasdy Tamás és a Széll Kálmán utcák kereszteződését lezárjuk. 

A Nádasdy utcai csomópontot csatornacseréje július 25-ike és augusztus 1-e között készül majd el, ezt követően kazánlemezeket helyezünk el az útfelületen, s így a Nádasdy utcán újra elindulhat a forgalom  hangsúlyozza Hompasz Gyula. 



Már zajlanak  a munkák. A kivitelezés szeptember 30-ig tart  Fotó: Áry Teodóra

A csomópont elkészültével a kivitelező vállalat munkatársai visszatérnek a Welther Károly utcához, s onnan folytatják tovább a munkálatokat. Így várhatóan augusztus 1-e után a Nádasdy utcán nyernek egy kis egérutat a közlekedők tette hozzá. 

Hompasz Gyula kiemelte: a kivitelező vállalat munkatársai a rekonstrukció ideje alatt rendszeresen egyeztetnek a Széll Kálmán utcai lakókkal, az itt érdekelt üzlettulajdonosokkal, s igyekszenek számukra megkönnyíteni ezt az időszakot. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!