Sziesztázó honatyák: merre nyaral a megye tizenegy országgyűlési képviselője?

Megyei körkép - A vasi honatyák közül néhányan a szünidőben sem nyaralnak, aki pedig szakít időt a pihenésre, az leginkább hazai üdülőhelyet választ. A külföldre utazók listája sem túl hosszú: két képviselő a bolgár, egy a horvát tengerpartot keresi fel, s van, aki már megjárta Hollandiát.

Angyal László

A parlament és a vasi országgyűlési képviselők megkezdték a nyári szünetet.  Ágh Pétert nemrég választották meg a Fidesz ifjúsági társszervezetének, a Fidelitasnak az elnökévé. Mivel az ifjúsági táborok szezonja most van, számára nem volt kérdés, mivel telik a nyara. - Budapest és Szombathely között ingázom. A fővárosban a fidelitasos ügyek intézése miatt van dolgom, ráadásul a költségvetési bizottság tagjaként egy hónapig ügyeleti feladataim is vannak . Augusztusban pedig a szombathelyi választókörzetem hagyományos fesztiválját, a Joskar-Ola Napok programját szervezem. A munkásra sikerült nyár miatt mérges is a barátnőm...

A szombathelyi közgyűlés másik országgyűlési képviselője, dr. Ipkovich György sem dől hátra a következő hetekben. Van mit tenni, most is Budapest felé autózom. És ez az egész évre is igaz: szinte megállás nélkül utazom, ezért sem vágyom külföldi nyaralásra. A családommal megbeszéltük, hogy idehaza töltöm a következő heteket, megpróbálunk minél többet együtt lenni.A hol kérdésre diplomatikusan csak annyit mondott Szombathely polgármestere: kitűnő programokat találni megyénkben. Viszont utalva a hétvégi házára, hozzátette: nagyon jónak ítéli a döröskei strandot.

Megtörténhet, hogy az idei nyáron a döröskei fövenyen a duplájára nő a szenátorok száma, mivel Szabó Lajos is a kies tó partján pihen. De az még odébb van, jelenleg intenzív angol nyelvtanfolyamon erősíti tudását a honatya.

Az itthon maradók csapatát erősíti a kőszegi Básthy Tamás, aki a nyári heteket használja ki, hogy felkeresse választókerületének falvait, rendezvényeit, és elmenjen minden olyan településre, ahova meghívást kap. Természetesen a nyár egyben a nagy kirándulások ideje is. A családdal, az unokákkal együtt pihenünk. Nem tervezünk nagy túrákat, a legtávolabbi hely Kismarton, ahova elmegyünk, az osztrák városhoz rokonaink révén kötődünk. 

Körmend polgármestere, Bebes István ugyancsak nem engedheti meg, hogy hosszú hetekre távol legyen a városától. Legfeljebb egy-két nappal megtoldott hétvégére hagyom itt Körmendet, s családommal akkor sem utazunk messzire: Bük a kedvenc pihenőhelyünk.

Különleges a sitkei Kovács Ferenc helyzete, mivel vállalkozásánál a nyár a főszezon. Így ő sem teheti meg, hogy a kastélyfogadójától távol legyen. Néhány napra megyünk, s legfeljebb a Balatonra.

Kisebbségben vannak azok a képviselők, akik a tengert választották. V. Németh Zsolt Horvátországból hívott vissza: bő egy hétig nyaral Krk szigetén.  Dr. Hende Csabát szintén Horvátországban, ugyancsak Krk szigetén értük utol, de ő a jövő héten már itthon lesz, mert várják a ház körüli teendők. Konkrétan: a kerítés lefestése. A kőszegi Rába László is erre a hétre időzítette a nagy utazást: ő a bolgár tengerparton pihen.

Népszerű a Fekete-tenger: dr. Puskás Tivadar is oda tart. Ez az úti cél a biztos, és az, hogy nyáron több idő jut a mentő-főorvosi teendők, így a kivonuló szolgálat ellátására is. A tervek között szerepel még néhány utazás: a Tisza felső folyása, és szeptemberben Korfu.

Végül dr. Hankó Faragó Miklós mesélt nyári élményeiről, merthogy neki már vannak: egy hétig volt családjával Hollandiában. Egy öt szigetből álló népszerű pihenőhelyen jártunk, ami a világörökség része. A nyár nagy részét itthon töltjük, kivéve azt a hétvégét, amikor  s ez hagyomány  Gyomaendrődön találkozunk az egyetemi évfolyamtársakkal.Kisebbségben maradtak azok a képviselők, akik ezen a nyáron külföldön pihennek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!