Működik a régi trükk: aranyáron veszik a trombitarezet a balekok

Miskolc - Rezet adtak el aranyként ismeretlenek hiszékenyek embereknek Borsodban ezen a héten, a rendőrség keresi az elkövetőket - tájékoztatta a rendőrség szerdán az MTI-t.

MTI

Egy keszthelyi autóst a Miskolc és Bükkszentkereszt közötti útszakaszon csapott be egy idegen akcentussal beszélő férfi. Az ismeretlen az út szélén integetve állította meg a gépkocsit és 30 ezer forintért két "aranygyűrűt" ajánlott fel a jármű vezetőjének azért, ha segít, hogy megjavíthassa az autóját. A pénzt az autós megkapta, egy ékszerész viszont később megállapította, hogy a gyűrű rézből készült - közölte Dobi Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.
    
Hasonló eset fordult elő Méra község határában. Itt is egy férfi állított meg egy autóst, segítséget kért, amiért 55 ezer forintot érő "arany ékszereit" kínálta fel. Az alku megköttetett, egy ékszerész azonban később a hiszékennyel azt közölte: rezet vett arany áráért.
    
A rendőrség csalás vétségének gyanúja miatt indított eljárást egyelőre ismeretlen tettes ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!