Száz köbméter fát loptak - egymilliós kár érte az önkormányzatot

Szeleste - Nem szokatlan az egymilliós falopás Vas megyében, ám arra ritkán akad példa, hogy egy önkormányzat károsultja a bűncselekménynek. Az ügyben nyomoz a rendőrség.

Angyal László

Szelestén, a Középdomboldalon, egy árokparton  száz köbméter fát termeltek ki:  a vadcseresznye,   tölgy, cser kivágásával az önkormányzatot  több mint  egymillió forintos kár érte.

A helyszínen  a település első emberét, dr. Galántai Györgyöt  kérdeztük elsőként a bűncselekményről, és  meglepően tömör választ kaptunk: a  nyomozás lezárásáig nem kíván nyilatkozni.  

Annyit azért sikerült tőle megtudnunk, hogy a falu képviselő-testülete megtárgyalta az ügyet, mielőtt megtették volna a feljelentést. A részletekről viszont egy szót sem árult az elöljáró, sőt azt reméli, hogy a képviselő-testület tagjai is követik példáját, ha hozzájuk fordulna a kíváncsi újságíró. 

A Sárvári Rendőrkapitányságon sem jártunk sikerrel, amikor a különös ügyről érdeklődtünk. A következő hetekben tanúkat kutatunk fel, megpróbálják tisztázni az érintett terület tulajdonviszonyait,  szakértő bevonásával vizsgálódunk, hallottuk.

A reménytelennek tűnő vállalkozás (megtudni, hogy ki, hol vágott ki fát Szelestén)  akkor hozott  fordulatot, amikor betértünk a falu egyik italboltjába. A kocsma vendégei készséges segítettek, sőt egyikük a kávéját otthagyva megmutatta a tett helyszínét. 

A falu külterületére, egy dűlő melletti erdőbe mentünk. Informátorunk  felvilágosított arról is, hogy sok falubeli vett a fából, persze feketén.  

Végezetül elmesélte, hogy tudomása szerint félig önkormányzati, félig magánterület az az árokpart, ahonnan a nagy mennyiségű fát kivágták.  Az erdő a  falu külterületén,  árokparton  állt:   tölgyet, csert, vadcseresznyét termeltek ki. 



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!