Aki tudott csekket adott: a nyáron harmadával nőtt az üdülési csekk felhasználás

Budapest - Az elmúlt év forgalmához képest az idei turisztikai főszezonban több mint harminc százalékkal nőtt az üdülési csekkek felhasználása Magyarországon a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány legfrissebb adatai szerint.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A 2008-as esztendő egészében regisztrált 21 milliárd forintos forgalom után az összefoglaló alapján az idei év eddig eltelt időszakában több mint 30 milliárd forint értékű üdülési csekket váltottak be Magyarországon.

A legdinamikusabban, nyolcvan százalékkal Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében nőtt a felhasználás. Jelentős, hatvanhat százalékos a gyarapodás továbbá Fejér megyében és Nógrád megyében is hatvankét százalékkal bővült az üdülési csekk elfogadás. Volumen tekintetében az első helyen álló fővárost Zala, Somogy és Veszprém megye követi.

A növekvő mértékű üdülésicsekk-beváltás nyertese az a tizenkétezer szolgáltató, akik ezen a nyáron fogadták a korábbi külföldi úticéljaik helyett belföldi pihenést, kikapcsolódást választó vendégeket. A maguk hatvannégy százalékával legnagyobb arányban továbbra is a szálláshely-szolgáltatók, azt követően tizenkét százalékkal a kultúra-sport és szabadidő szolgáltatók, majd nyolc százalékkal a közösségi közlekedést biztosítók részesedtek az üdülési csekk forgalmából.

A gazdaság egyéb szektoraiban érzékelhető válság hatása a hazai turizmusban meghatározó szerepet betöltő üdülési csekk területén eddig nem volt tetten érhető. A tapasztalatok szerint az üdülési csekket egyre gyakrabban alkalmazzák a munkáltatók, szívesen igénylik a munkavállalók, és örömmel fogadják a belföldi szolgáltatók is.

 Az idei évben eddig összesen 37 milliárd forint összegű üdülési csekk került a közel másfél millió hazai munkavállalóhoz és közeli hozzátartozóikhoz - fogalmaz tájékoztató hírlevelében a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!