Gólyatábor, 1. nap: Made in Hungária

Szombathely - Fáklyás felvonulás, Made in Hungária a kertmoziban, eső és hajnalig tartó buli - ezek várták első nap az új egyetemistákat.

Garai Antal 'Atom'

Igaz, hogy már volt (a nagy fesztiválokhoz hasonlóan) nulladik napja is az NYMESEK Gólyatábornak, de valójában csak tegnap délután kezdődött el, amikor megérkeztek a gólyák. Szokás szerint csapatnevek és szakok kiabálásától volt hangos az egyetem és környéke. Délután háromtól kezdtek gyülekezni az ifjú hallgatók a főépület előtt. Rendszerint eligazítás, rövid bemutatkozások és némi adminisztráció várt mindenkire, majd ezek után tánc, ének és egyéb próbák következtek (legalábbis a kettes csapatnál), ugyanis már a mai nap különféle előadásokat kell tartani a gólyáknak.



Gólyagyűjtés az egyetem előtt, egy földönkívülit is felvettek - képgaléria - Fotók: Garai Antal 'Atom'
 
Kilenc órakor fáklyákkal vonultak be a csapatok a focipályára, eközben már javában folytak a kertmozi előkészületei, a Made in Hungáriát vetítették aznap a csillagos ég alatt. A fáklyás bevonulás és a Gadányi Károly ünnepi beszéde után csillagszórószerűen égni kezdett egy „50”-es felirat a színpadon, ezzel is méltón megemlékezve arra, hogy 50 éves Szombathelyen a felsőoktatás.



A csapatok fáklyákkal vonultak be az egyetem udvarára, az ünnepi beszédre - képgaléria
 
Miután letörölgettük meghatódottságunkból fakadó képzeletbeli könnycseppjeinket arcunkról, gyorsan kerestünk magunknak egy jó helyet, hogy onnan nézzük meg újra, a magyar Grease sztorit, a Hungária filmet. Közben volt tábortűz, filmzenére tömeges éneklés, tánc. A csókkirályok is előkerültek, na meg a szőnyeget is felcsavarták páran az aszfaltos pályán, már ami a táncot illeti. Lehet, hogy fogy némi alkohol ezen időszakban, de a gólyatábor nem egy álnév mögé bújtatott ivó-fesztivál. Mindenki ismerkedik, okul, szerzi az új barátokat, hiszen pár évig itt fog tanulni, élni, szórakozni.



Vasárnap éjjelig tartó non-stop buli kezdődött - képgaléria
 
A kertmozizás után eleredt az eső, ekkor befutottunk az egyetemi klubba, ahol már javában tartott az esti buli, egy gyufaszálat sem lehetett leejteni (igaz nem is próbáltuk, mert tűzveszélyes). Sokáig tartott még a buli, nem maradtunk végig, hiszen még csak ez volt az első nap…
 
Tekintse meg a képekre, vagy ide kattintva a gólyatábor első napján készített képgalériánkat!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!