Olasz meló a Rába-partján - MJUS-Körmend az új név

Körmend - Új névadó szponzora van a körmendi kosárlabdacsapatnak: az olasz MJUS öt éven át támogatja a piros-fekete együttest. A szerződést kedd délután, sajtótájékoztató keretén belül írta alá Csák Tamás, a körmendiek csapatvezetője, valamint Cesare Oliosi, a névadó szponzor, MJUS elnöke.

Vastag Nándor

Kedd délután sajtótájákoztatón jelentették be, hogy a háromszoros bajnok és hatszoros kupagyőztes kosárcsapat új támogatója a Spa&Thermal Resortot Körmend határában építő MJUS lesz. A MJUS-nak - ami egy márkanév - egy Magyarországon régóta jelen lévő olasz cég a tulajdonosa, mely egy igazi olasz életérzést kínáló szórakoztató és szabadidőközpontot akar létrehozni; a komplexum 2010 tavaszán nyitja meg kapuit. A beruházást a 2006-ban létrehozott körmendi székhelyű Kristilla Kft. üzemelteti.

 - Nagyon szép nap ez a körmendi kosárlabda életében. Örömteli, hogy a mai nehéz gazdasági helyzetben egy cég a sport mellé áll - mondta a sajtótájékoztató elején a körmendi csapatvezető, Csák Tamás. - A MJUS hosszú távban gondolkodik, támogatása öt évre szól, de a szerződést minden évben újra tárgyaljuk a csapat szereplésétől függően. A szponzoráció összegét mindkét fél üzleti titokként kezeli, ezért csak annyit mondhatok: anyagi részből és szolgáltatásból áll össze. Utóbbi persze akkor lép életbe, ha megnyílik a központ. A támogatás nem jelent kizárólagos névhasználatot, tárgyalunk egy másik céggel is. Végezetül köszönöm a Lami-Véd és a Polaroid elmúlt években nyújtott kiemelt támogatását, de nem fordítanak teljesen hátat a csapatnak, így a  reklámtábláik továbbra is kint lesznek a csarnokban.

Ezután a névadó cég elnöke, Cesare Oliosi jelezte, örül, hogy létrejött a megállapodás, mert eddig is jó kapcsolata volt a várossal, ám a szerződés új lendületet ad az együttműködésnek. Hangsúlyozta, régóta lakik már Magyarországon, de nem látott még egy ilyen összetartó erőt, ami itt a kosárlabdára jellemző. A folytatásban az operációs igazgató, Francesco Bernardinelli ismertette a beruházás részleteit, majd az igazgató, Elena Castellani vette át a szót. Bemutatta a MJUS reklámkampányát, majd a beruházás jelentőségét méltatta, hiszen 250 új munkahelyet teremt. Hozzátette még, remélhetőleg nagy csapatot sikerül kialakítani Körmenden. Végezetül Cesare Oliosi és Csák Tamás aláírta a szerződést.

A sajtótájékoztató végén Csák Tamás újságírói kérdésekre válaszolt. Elmondta, két, esetleg három héten belül bejelentik a másik támogatót, ami egy nagy világcég. Kijelentette, a megállapodás szinte biztos, már csak pár dolgot kell pontosítani a szerződésben. Az új tulajdonos is meg lesz legkésőbb október végére. A játékoskeretről megtudtuk, hogy a csapat a jelenlegi összetételben kezdi a 2009/2010-es bajnokságot, és a MJUS Körmend per pillanat nem tart ott, hogy Németh Istvánt leigazolja.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!