Polgármester-jelöltet állít a Rába-parti Fórum Egyesület

Körmend, Alsóberki - A múlt heti közgyűlésen ünnepélyesen beiktatták az időközi helyhatósági választások győztesét, Kárnics Ferencet. A Rába-parti Fórum Egyesület (RPF) képviselője a helyi ügyekre koncentrál.

Kozma Gábor

Kárnics Ferenc vállalkozó, három lánya van, és mindennél előbbre tartja a tisztességes munkát, a keresztény erkölcsiséget. Templomba járó, s mint mondja, amit elért, azt kétkezi munkájának köszönheti. Tóth Imre elhunyta után írták ki az időközi választást, amelyet az RPF színeiben magabiztosan megnyert.

- Megkerestek, elmondták terveiket, amit vállalhatónak tartottam. A helyi ügyekre koncentrálok. Jelesül arra, hogy megoldódjék a körzetemben nagy gondot jelentő szippantós-téma. Sétáló képviselő leszek, vagyis mindenkit meghallgatok, aki ezt igényli, és megkísérlem elintézni a problémás ügyeket. Huszonhárom éve fuvarozok, látom, milyen a mai élet. A tisztesség, a munka becsülete háttérbe szorult. Ez nem jó így. A nemzeti értékek hangsúlyozása is szükséges - mondta el az új városatya.

Köbli József, az RPF vezetője szerint jó választás volt Kárnics Ferenc személye.

- Olyan emberre találtunk, aki nem logószinten, hanem ténylegesen képes megvalósítani vállalásait. Nem volt nehéz rátalálni, hiszen alsóberki körzetében, a 9-esben, jó a híre. Tisztességes, családszerető ember. A helyi ügyek embere, aki felelősséget érez a kisközösségek iránt - hallottuk. Köbli József a jövőbeni, immárom hárommandátumos RPF testületi munkájáról szólva kiemelte: - Eddig is opponáltunk, ha úgy láttuk, erre van szükség. Ezután is így lesz. Szakítani kivánunk a barackmag-döntésekkel; a város fontos ügyeiről maradéktalanul tudniuk kell az itt élőknek - így a képviselő.

Szabadi István RPF-es városatya szintén nagyra értékeli a győzelmet.

- Ez azt bizonyítja, hogy munkánk nem hiábavaló. Körmenden mostanában valami jelentősen változik, mi ezt érzékeljük. Mintha azt üzennék az emberek: csak a munka és a tisztesség vezethet eztán diadalra. Úgy látom, az RPF helyzete megerősödött. Bizonyos kérdésekben, akár alkalmi koalíciókat kötve, súllyal szólhatunk a közdolgokról - fejtegette Szabadi István. Aki arra a kérdésre, hogy a jövő évi választásokon képes lesz-e kiállítani polgármesterjelöltet az RPF, azt válaszolta: Akár kettőt is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!