Vasárnapig Göcsej-kupa: A Falco és a Körmend is a mezőnyben

Zalaegerszeg, Szombathely, Körmend - A Tippmix 40. Göcsej-kupa nemzetközi felkészülési kosárlabdatornát nyolc csapat részvételével mától vasárnapig rendezik meg - a Falco és a Körmend is ott van a mezőnyben.

Vas Népe

- Borszéki hétfő, Feigl pedig szerda óta együtt edz a társasággal, egyikük sem teljes értékű játékos, de legalább teljes kerettel futunk neki a Göcsej-kupának - fogalmazott Déri Csaba, a Falco KC trénere. - Persze szeretnénk minél több meccset nyerni, de nem az eredményt tartom a legfontosabb szempontnak. Mivel Horváth Zoli későn csatlakozott hozzánk, Borszéki és Feigl pedig kihagyta a felkészülést, így taktikai dolgokban még nagy a lemaradásunk. Elsősorban tehát a csapatjátékot szeretnénk csiszolni. De senkit nem akarok túljátszatni, igyekszem mindenkinek elegendő lehetőséget adni - hiszen remek kezdőötösünk van, de mögéjük azért még keresem az embereket.

A BC Körmend a B jelű négyesbe került a Branik Maribor (szlovén), a Boszna Szarajevó (bosnyák) és a Szolnoki Olaj társaságában. A piros-feketék a tornán tesztelik a csapattal hétfő este készülő horvát Jurica Spahiját, aki Nashid Beard helyére érkezett. Az amerikai kosaras még nem utazott el, de a Göcsej-kupán már nem lép pályára.

- Spahiján látszik, hogy érti a játékot, amit kérek, de azért még a tanuló fázisban van, és a csapattársaival is össze kell szoknia. Mozgékony játékosnak is tűnik, így az első benyomások kedvezőek. Az előttünk álló négy mérkőzésen pedig ki kell derülnie, hogy mire képes - mondta az új légiósról a körmendi vezetőedző, Sabáli Balázs.

- Szeretném, ha a tornán nem lenne olyan hullámzó a játékunk, mint korábban, ezért acélosabb védekezést és olajozottabb támadásokat várok a csapattól. Thomas jobb teljesítményt nyújthat; a hátizomhúzódása múlóban van, és a héten rendesen edzett. Tóth Gergő egyénileg már tréningezik, de még nem játszhat. Nem érdemes kockáztatni, hanem az a fontos, hogy teljesen rendbe jöjjön a bokája.

Program, csütörtök, 13.00: Maribor-Körmend (Zalaegerszeg). 18.00: Falco-Sopron (Szombathely). Péntek, 13.45: Krosno-Falco (Zalaegerszeg). 19.00: Körmend-Szarajevó (Körmend). Szombat, 18.00: ZTE-Falco (Zalaegerszeg). 19.45: Körmend-Szolnok (Zala-egerszeg). Vasárnap, helyosztók (Z.egerszeg): A4-B4 (9.15), A2-B2 (11.30), A3-B3 (13.15), A1-B1 (15.30), eredményhirdetés (17.00).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!