Bezárt egy bank Kőszegen

Pénteken 20 magyarországi fiókját zárta be a Raiffeisen Bank. Több olyan egység is erre a sorsra jutott, amelyet kevesebb, mint két éve nyitottak. Vas megyében egyedül a kőszegi fiók szűnt meg.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Az ítélet meghozatalakor a jövőbeli üzleti potenciál mellett szerepet játszott a másik Raiffeisen-fiók közelsége is - írja a Napi Gazdaság.

A pénzintézet a gazdasági válság következményeként, a tulajdonos által megrendelt racionalizálási program keretében döntött a fiókbezárásról. A megszűnő egységeken túl a magyarországi hálózatnak 140 fiókja van, további szűkítés állítólag nincs napirenden. A bank minden érintett ügyfelét, aki a bezárásra ítélt fiókban számlát nyitott, nagyjából két hónappal korábban értesítette a változásról.

A korábban bejelentett 350 fős leépítés keretében a dolgozók egy részével múlt pénteken közölték, hogy számítanak-e a munkájukra. A mostani, második körben érintettekkel együtt 700 munkatársától köszön el a pénzintézet.

 Vas megyében egyedül a kőszegi fiók szűnt meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!