Durva! Leszakadt a járda a Rába egyik hídjáról

A Vas és Győr-Moson-Sopron megye határánál lévő Rába-híd gyalogjárdájának egy része vasárnap hajnalban leszakadt. A betonban lévő acélbetétek teljesen elkorrodálódtak, s emiatt zuhant a mélybe a járda. A hídon az aszfaltburkolatot tavasszal pályázati pénzből felújították.

Varga Nóra

A Magyar Közút Nonprofit Zrt.  Győr-Moson-Sopron megyei  Igazgatóságának munkatársai elmondták:  kenyeri közelében, a híd  bal oldali szegélyének több méteres szakasza vasárnap hajnalban leszakadt.

Hozzátették, hogy a megrongálódott rész a hídnak csak egy tartozéka (gyalogjárdája), tehát a híd leszakadásáról, vagy beszakadásáról nincs szó. A híd tartószerkezete nem sérült meg, a tartószerkezeti elemek pedig megfelelő állapotban vannak.

Megtudtuk, a szerkezetbe jutó víz  oly mértékű korróziót okozott, hogy a betonban lévő acélbetétek teljesen elrozsdásodtak, s emiatt szakadt le a szegély. 

A hídon az aszfaltburkolat felújítása tavasszal pályázati pénzből megtörtént. A  győri közút munkatársai a rendbetétel  során  egy nagyobb volumenű beavatkozást szerettek volna elvégezni,  de a pályázatba ezek a munkálatok már nem fértek bele. 

A közeljövőben a híd mindkét oldali szegélyének a cseréjét kívánják megvalósítani,  a közbeszerzési pályázathoz szükséges dokumentumok összeállítása már folyamatban van.

A kivitelezési munkák várhatóan 2010. március közepén kezdődhetnek meg. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!