Edzőváltás Bükön: Szabó Bálint helyett Takács Gábor a kispadon

Az eredménytelen szereplés hatására lemondott Szabó Bálint, a labdarúgó NB III. Bakony-csoportjában utolsó helyen álló Büki TK mestere. Utódja a Haladás VSE U17-es trénere, Takács Gábor lett. Új stáb állt fel, menesztették a korábban edzőváltást szorgalmazó szakosztályvezetőt, Kőhalmi Sándort.

MTI

A bükiek szakosztályvezetője, Kőhalmi Sándor már a szeptember 20-i, hatodik fordulóbeli Sárvár elleni idegenbeli meccs előtt meneszteni szerette volna Szabó Bálintot.  Miután azonban a szakosztályvezető a Rába-parti derbit megelőző rendkívüli,a helyzetre megoldást kereső ülésen nem jelent meg, így az edző maradt a helyén.  Az azóta eltelt két fordulóban - Sárváron és otthon a Csesztreg ellen egyaránt 3:1-s vereség - pont nélkül maradt a büki legénység, csütörtök este pedig Szabó Bálint felajánlotta lemondását, amit az elnökség elfogadott. Utódja az őszi idény végéig a Haladás U17-es együtesét irányító Takács Gábor lett. Az ügy érdekessége, hogy Kőhalmi Sándortól is megváltak a bükiek.

- Szabó Bálint felajánlotta, ha azzal segít legtöbbet a csapatnak, hogy feláll a kispadról, akkor ő megteszi ezt a lépést - jelezte Kirchknopf Péter, a Büki TK elnöke. - Egyetértettünk a tréner döntésével úgy gondoltuk, hogy egy edzőváltás jót tehet a csapatnak. Ami Szabót illeti: felkészültségével és hozzállásával elégedettek voltunk, viszont az eredmények csak nem jöttek. Persze ebben nem csak ő, hanem a csapat is hibás, a játékosok most bizonyíthatják, hogy többre képesek. Takács Gabit egyelőre az őszi idény végéig szerződtettük, tőle azt várjuk, hogy minél több pontot szerezzen a csapattal, amivel reményeink szerint végre megindulunk felfelé és elkerülünk a kieső helyekről. Egyébként tervezzük, hogy  egy együttműködés keretén belül, a téli szünetben játékosokat is kapunk a Haladás utánpótlás-gárdájától.
- Az edző távozásával együtt, egy új stáb is felállt a labdarúgó-csapatnál, Kőhalmi Sándor munkájára ugyanis a jövőben nem tartunk igényt -folytatta Kirchknopf Péter. - Volt szakosztályvezetőnk ugyanis az ominózus, Sárvár elleni meccset megelőző, szombati szakosztályülésre nem jött el, nem tudtuk, hogy mik a tervei a helyzet megoldására, ezért felmentettük a munkavégzés alól. Ő ezt követően egy írásos anyagot jutattott el hozzánk, amelyben egyrészt kérte, hogy a Büki TK elnöksége vizsgálja felül düntését., a dokumentum ezen kívül tartalmazta észreveteleit a csapat szereplésével kapcsolatban is. Átrágtuk az anyagot, de úgy láttuk jónak,  hogy nem változtatjuk meg döntésünket. A labdarúgó-szakosztály új vezetője Néveri Tibor lett, a technikai vezető Savanyó Ernő, a technikai vezető asszisztense Szuh Ferenc, míg a gazdasági vezető Csóka Csaba.

Megkerestük Kőhalmi Sándort, ő azonban a jövő héten, sajtótájékoztatót tart a kialakult helyzetről.

- Csütörtök este már én tartottam az edzést, de miután csak a fele csapat tudott tréningezni, egyelőre túl sokat nem tudhattam meg a gárdáról - jelezte Takács Gábor. - Nem igazán ismerem az együttest, de meggyőződésem, hogy jóval több van a fiúkban, az én feladatom pedig az, hogy ezt kihozzam a srácokból. Továbbra is edzem a Haladás U17-es együttesét, a büki munka ugyanis nem befolyásolja a szombathelyi teendőimet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!