Futurisztikus hajjal, extrém öltözékben lépett a Csillag születik zsűrije elé a GTB Teck

A Csillag születik válogatóján több vasi tehetség is a négytagú zsűri elé állt. Kocsis Tibor és Nagy Csaba táncos produkcióját ma este láthatja a nagyközönség.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Augusztus elején hosszú sorok kígyóztak az RTL Klub stúdiója előtt,  megkezdődtek a Csillag születik válogatói. Az előzsűri  naponta több mint ötszáz produkciót nézett végig. A legjobbnak ítélt  300 előadó  egy újabb válogatóra készülhetett.  A   négytagú zsűri Szirtes Tamás, a Madách Színház igazgató-főrendezője, Hernádi Judit, Jászai-díjas színművész, Fáy Miklós kritikus és Oroszlán Szonja színésznő   előtt adhattak számot tudásukról. Közülük kerül ki a legjobb 30  produkció.

A kőszegi Kocsis Tibor és a celldömölki Nagy Csaba egy véletlen folytán került a Csillag születik válogatójára. Egy ismerősük ajánlotta be őket, kaptak egy telefont a stúdióból, hogy várják őket az első meghallgatásra. Alig akartak hinni a fülüknek.

 



Idén februárban alakult meg a GTB Teck, a srácok a  tecktonic  stílus követői. A tecktonic dance alapú tánc hip-hop és techno elemekkel fűszerezve. A stílus Franciaországból ered, s lassan egész Európát meghódítja. A tecktonic táncosok testhez álló dzsekiket és szűk farmert hordanak, futurisztikus frizurát viselnek, valamint gyakran festenek az egyik szemük köré  csillagot. A tecktonic követői elutasítják a partidrogok használatát és a mértéktelen alkoholfogyasztást.

- Tavaly decemberben ismertem meg Csabát az egyik szombathelyi szórakozóhelyen, azóta együtt járunk bulizni.  Mindketten szeretünk táncolni, így jött az ötlet, hogy megalapítjuk a GTB Teck-et  - tudjuk meg Kocsis Tibortól   - Hetente több alkalommal is edzünk, parkokban, tereken és diszkókban táncolunk. A produkcióinknak csupán a képzelet szab határt, egy-egy műsorszám fele freestyle, fele pedig koreográfia.   Kevés a stílus követője hazánkban, de a tecktochikosok között nincsen rivalizálás.

A várt négy igen nem született meg, így a  továbbjutás sajnos nem sikerült  a srácoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!