Jéghideg teremben készül a Falco az Albacomp ellen

Az A-csoportos kosárlabda-bajnokság negyedik fordulójában, szombaton, 15.45-ös kezdéssel az Albacompot látja vendégül a Falco (Sportklub). Az Arena Savariában nem kapcsolták be a fűtést, így a szombathelyi kosarasok a jéghideg csarnokban edzenek.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Egy régi ismerős látogat az Arena Savariába. A Falco Szrecsko Szekulovics irányításával szerzett bajnoki aranyérmet 2008-ban, ám a szerb tréner ma már az Albacompot dirigálja. És egyelőre nem igazán úgy teljesít a csapata, ahogyan azt általában Fehérváron elvárják. Az Alba ugyan aratott két győzelmet (Körmend 91:86, Dombóvár 104:100), de mindkétszer nagy csatában, nyögvenyelősen  ráadásul Sopronban becsúszott egy vereség (103:98) is. A Falco két magabiztos győzelemmel nyitott, ám a harmadik fordulóban, hazai pályán a Szolnok ellen elszenvedte idei első fiaskóját (94:100). Most egy erős rivális ellen kellene javítani.

 - Bár kikaptunk a Szolnoktól, mégis azt mondom, hogy a meccs nagy részében jól teljesítettünk, ráadásul magas színvonalú mérkőzést játszottunk - fogalmazott Déri Csaba, a Falco-Szova KC Szombathely edzője. - Bizonyos periódusokra, teljesítményekre lehet építeni a jövőben. Az Albacomp nagyon erős csapat, de egyáltalán nem verhetetlen. Ahogyan látom, riválisunk még keresi önmagát, a stílusát, most el lehet kapni őket. Gyors indításokkal operálnak, nagyon jól egy-egyeznek, kettő-kettőznek, és sok a jó kezű játékosuk. Jó a keretük, hosszú a kispadjuk, válogatott magyar játékosokkal, remek légiósokkal. Nagyon jól támadnak, de a védekezéssel egyelőre akadnak gondjaik. Alaposan felkészültünk, szerintem van esélyünk a győzelemre.

- Sajnos azért vannak gondjaink is - folytatta  Déri Csaba. -  Nagyon hideg a terem, nincs fűtés, edzés után könnyű megfázni. Többen is bajlódtak kisebb-nagyobb megfázásokkal az elmúlt napokban, de Horváth Zoltánt komolyan elkapta a betegség. Ki is kellett hagynia néhány edzést. Ám remélem, hogy vállalja a játékot, komoly érvágás lenne a  hiánya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!