Kutya szagolta ki a 71 éves nőt megerőszakoló huszonéves férfit

Egy rendőr kutya segített azonosítani azt a román férfit, aki egy idős asszonyt erőszakolt meg egy balástyai tanyán. Szörnyű tette után elvitte az asszony táskáját is, benne kétezer forinttal.

MTI


A mentőszolgálattól szombat délelőtt érkezett jelzés, miszerint kórházba vittek egy hetvennégy éves nőt, akit elmondása szerint megerőszakoltak és a pénzét is elvették - közölte Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkaptányság sajtószóvivője.

Elmondása szerint a sértettre pénteken a késő esti órákban, a balástyai tanyáján egy fiatal férfi rátörte az ajtót, majd megütötte. Az elkövető lefogta az idős asszonyt, majd közösült vele. Távozáskor pedig magához vette az áldozat táskájában lévő kétezer forintot.

A kisteleki nyomozók kérésére szombaton a helyszínre érkezett a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség Gedeon nevű "négylábú rendőre". A kutya a szagazonosítás során az öt gyanúsítható személy közül egyértelműen kiválasztotta azt a huszonegy éves férfit, aki a lakásban járt. A férfi kihallgatása során részben elismerte a bűncselekmény elkövetését, majd a nyomozók megtalálták nála a sértettől elvett készpénzt is.

Ellene erőszakos közösülés és kifosztás bűntett megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A rendőrség őrizetbe vette és indítványozza az ügyészségnél a gyanúsított előzetes letartóztatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!