Már Németországban a Viktória női futballcsapata - helyszíni tudósítás

München, Oberhaching – Szerdán 18 órakor a női Bajnokok Ligájában a Viktória FC labdarúgócsapata a tisztes helytállás reményében lép pályára a Bayern München elleni visszavágón. A szombathelyiek már Németországban hangolnak a mérkőzésre.

Vastag Nándor (Oberhaching)

 A Viktória kedd reggel nyolc órakor indult útnak Németországba, és közel nyolcórás buszozás után érkezett meg a szálláshelyére, egy oberhachingi Sportiskolába. A hosszú utazás beszélgetéssel, kártyázással, olvasással és alvással telt, így mindenki örömmel vette a megérkezést. De amint mondani szokták, a szállás is megér egy külön misét. A Bajor Labdarúgó Szövetség tulajdonában lévő és a legmodernebb eszközökkel felszerelt Sportiskola 1994-ben épült Oberhachingban, mely 12 kilométerre van Münchentől. A komplexumban uszoda, szauna, két sportcsarnok, egy teniszcsarnok, három füves és egy műfüves focipálya, három salakos teniszpálya, két aszfaltos kézi- és kosárlabdapálya, két strandkézilabda- és egy strandfocipálya kapott helyett. Persze az atléták felkészítéséhez is adott minden lehetőség, lehet tekézni, fallabdázni és kondizni is, valamint kisméretű műfüves focipályán lehet a 2 a 2, vagy a 3 a 3 elleni játékot gyakorolni. Összesen 252 sportolónak biztosítnak szállást, a szobákhoz nemcsak külön fürdő és internet, hanem plazma tévé is jár Ezek után mondja valaki, hogy nem nagy a magyar sport lemaradása a világ többi országához képest.

 A mérkőzésre visszatérve: a 16 közé jutásért zajló párharc múlt heti első felvonását a Bayern München 5:0-ra nyerte Szombathelyen, így a továbbjutás már eldőlt. A szerdai visszavágón a Viktória célja a tisztes helytállás, de borítékolható, nem lesz könnyű dolga a Bundesliga előző idényének ezüstérmesének otthonában.

– Szeretném, ha ott folytatnánk, ahol az előző mérkőzést befejeztük, a második félidőben látott bátor támadójátékkal – fogalmazott Markó Edina, a Viktória edzője. – Sokkal feljebb kell tolni a védekezésünket, a megszerzett labdákat pedig jobban meg kell tartani, valamint sokkal pontosabban és gyorsabban kell megjátszani. Mivel a tét már nem nyomaszt minket, így remélhetőleg felszabadultan játszunk majd. A két csapat között eleve van két, háromgólos különbség, de érdemes megnézni, hogyan kaptuk múlt héten a találatokat: hármat pontrúgásból, egyet-egyet pedig a félidők végén, a hosszabbításban, tehát sokkal jobban kell koncentrálnunk. Valószínűleg mások lesznek a körülmények is. Korábban még nem játszottunk a Rohonci úton, de a villanyfény és az is szokatlan volt, hogy sok néző jött ki a meccsre. Bízom benne, hogy már levetkőztük a megilletődöttségünket és megmutatjuk, hogy tudunk jobban is focizni.

  – A továbbjutás ugyan eldőlt, de szeretnénk helyt állni és megnehezíteni ellenfelünk dolgát, ami nem lesz könnyű – folytatta a tréner. – A müncheniek valószínűleg nem a legerősebb összeállításban játszanak, de nem hinném, hogy ez meglátszik majd a játékukon, hiszen a keretükben lévő labdarúgók képességei között alig van különbség. Az se felejtsük el, hogy a világ legerősebb bajnokságának a második helyezettje ellen lépünk pályára, ami hatalmas dolog. Sérültünk nincs, bár egy hete is csak az utolsó edzésen derült ki, Tóth Alexandra térdszalag húzódás miatt nem tud pályára lépni – remélem most nem lesz akadálya a játékának. A csapatból egyedül a kapus Papp Eszter hiányzik, aki iskolai kötelezettségei miatt nem tarthatott velünk. A várható kezdőcsapat: Szvorda – Tóth E. (Kovács E.), Tálosi, Horváth N., Marsai – Tóth A., Megyeri, Rácz – Szarvas (Papp D.), Szuh, Tóth G.

 A szombathelyiek kedd este egy órás edzést tartottak, amit szerda reggel megismételnek. A BL-mérkőzés pedig nem a Bayern férficsapatának az otthonában, az Allianz Arénában lesz, hanem az előváros Ascheimben, ahol 3000 néző befogadására alkalmas stadion található.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!