U20-as labdarúgó vb: jó kezekben az aranylábúak

A keddi, Ghána elleni elődöntőre készülő U20-as labdarúgó-válogatott mellett maszőrként dolgozik a Sabaria volt kapusa, Venczel József.

Pum András

Nem túlzás: immáron egy ország szurkol az egyiptomi U20-as labdarúgó világbajnokságon remekül teljesítő magyar válogatottnak. Mint ismert: a mieink kedden fél ötkor Ghána ellen mérkőznek a fináléba kerülésért. A csapat tagja a Haladásban nevelkedett, jelenleg a olasz Bariban kölcsönben szereplő Koman Vladimir, valamint félig-meddig  a jelenlegi zöld-fehér csapatot erősíti Simon Ádám is. Simon MTK-val kötött kontraktusa ugyanis érvénytelen, de még nem írt alá a Haladáshoz. A két vasi játékos mellett ugyancsak a csapat fontos láncszeme a válogatott masszőre, a Sabaria volt kapusa Venczel József is

- Igazán profi módon megszervezett világbajnokságon vehetünk részt, minden szuper, a torna lebonyolítása, a meccsek színvonala, az ötcsillagos hotelek, egyetlen rossz szavunk sem lehet az egyiptomiakra - mondta Venczel József. - Óriási élmény ez a VB, örülök, hogy a torna előtt én is csatlakozhattam a kerethet.  Pedig sok időnk nincs élvezni a luxust, hiszen Halmai Tamás masszőrkollégámmal napi négy-öt órán keresztül gyúrjuk a fiúkat. A sorozatos meccsek miatt igazából edzeni sincs sok idő, délelőtt általban regeneráló foglalkozásokat tart Egervári Sándor szövetségi kapitány, olykor lazítás a program, délután pedig mi vesszük kezelésbe a fiúkat. Szerencsére a srácok jól bírják a terhelést, elkerülték a csapatot a komolyabb sérülések, és a meccseken sem látni begörcsölt lábú,a földön fetrengő magyar játékost.

- Az első három meccs után kialakult egyfajta edzés-és életritmusuk, így a két hosszabbításos meccset is viszonylag hamar kiheverték a játékosok, különösen az olaszok elleni ráadásban pörögtek jól a fiúk - vélekedett Venczel. -   Persze az eddig eltelt idő alatt azért nekünk is volt dolgunk, különösen Korcsmár és Debreceni sérülését volt időigényes rendbehozni, de sikerült megoldanunk ezt a feladatot is. Egyébként otthonról hoztunk magunkkal egy fizikoterápiás gépet, ami a gyulladásos sérülések mihamarabbi gyógyulását segíti elő. Ami a Ghána elleni meccset illeti: bízom a fiúkban,a kondival biztosan nem lesz gond, és ha szervezetten, frissen játszanak Komanék, a döntőbe jutás sem maradhat el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!