Valaki nagyon belenyúlt: kétmilliárd fölött fizet az ötös lottó!

Tíz perc alatt lett milliárdos az a szerencsés, aki mind az öt számot eltalálta a lottón szombat este. Több mint hat millió számsorral próbálkoztunk, valakinek nagyon bejött, egyedül vitte el a kétmilliárdot és annnak a fölét, 189 milliót.

MTI

Az öttalálatos nyeremény pontos összege 2 milliárd 189 millió forint, a Szerencsejáték Zrt. hivatalos közlése szerint. A héten 57 darab négytalálatos volt, s a négyesekre is egyenként 1,28 millió forintot fizetnek ki.

Minden idők legnagyobb öttalálatos nyereménye 2003 novemberében volt, amelyre 5 milliárd 92 millió forintot fizetett ki a Szerencsejáték Zrt. Az e heti nyeremény az eddigi hatodik legmagasabb összeg.
   
Az ötös lottó e heti nyerőszámai: 15 (tizenöt), 28 (huszonnyolc), 51 (ötvenegy), 52 (ötvenkettő), 73 (hetvenhárom).
   
Somorai László elmondta, hogy a nyereményalap halmozódása miatt a héten csaknem kétszer annyian játszottak, mint általában. Miután 22 hete nem volt fogadások száma elérte a 6,3 milliót, míg az átlag 3,5 millió.
   
A szóvivő szerint a válság a szerencsejátékok forgalmában is érezteti hatását - persze nem olyankor, amikor nagy nyereményre van kilátás - az idén átlagosan 3-5 százalékkal kevesebb szelvény fogy.
    
A nyertesnek 90 nap áll rendelkezésére, hogy nyereményét átvegye - mondta Somorai László.  A nyertes szelvény tulajdonosának az úgynevezett nagy nyertes telefonszámot kell hívnia, amely minden lottózóban megismerhető. A  telefon másik végén a Szerencsejáték Zrt. munkatársával egy  találkozót kell megbeszélni, ahol a nyertesnek nyereményét igazoló  szelvényét be kell mutatni - tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!