Véres szombat Vas megyében: egy kislány sokkos állapotba került, ketten a pszichiátrián kötöttek ki

Megyei körkép - Családi veszekedés, csoportos garázdaság, fenyegetőzés késsel, kábítószergyanús törmelék: szombat éjjel igencsak akadt dolguk a Vas megyei rendőröknek.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András


Családi veszekedés - a kislány sokkos állapotba került

Szombaton este, fél 8-kor érkezett a bejelentés, hogy Rádóckölkeden az egyik lakóházban családi veszekedés tört ki, s egy kislány sokkos állapotba került, miután az édesapja késsel magvágta magát, majd elment hazulról, további öngyilkossági szándékkal.
A kiérkező járőr megállapította, hogy a férfi a lakás berendezését összetörte, de a családot nem bántalmazta. A járőr felkutatta az illetőt a községben - rajta sérülés nyomai nem voltak láthatók, de zavartan, agresszíven viselkedett, ezért a járőr - biztonsági intézkedésként - kihívta a mentőket.
Az ügyeletes orvos (aki egyben a férfi házi orvosa is) megvizsgálta a dühöngőt és beutalta a szombathelyi pszichiátriai osztályra. A férfi lányát orvosi ellátásban részesítették.


Csoportos garázdaság
Éjfél után egy magát megnevezni nem kívánó személy telefonon értesítette a rendőrséget, miszerint verekedés tört ki az egyik sárvári vendéglőben. Mint kiderült: három sárvári lakos az este folyamán az étteremben szórakozott, közben több vendéget inzultáltak. A rendezők többszöri felszólítására sem hagyták abba a kötekedést, ezért megpróbálták kikísérni őket a vendéglőből. Eközben az egyik személy megütötte az egyik rendezőt és ezzel egy időben a másik két személy is rátámad a rendezőkre.
A kötekedőket a rendezők kivitték a vendéglőből, melynek során két  személy könnyű sérüléseket szenvedett, akiket a mentők a szombathelyi ambulanciára szállítottak. 
Az ügyben csoportos garázdaság miatt büntető eljárást kezdeményeztek.


Dühöngött és artikulálatlan hangnemben üvöltözött
 
Szombaton, este 10 óra után egy körmendi lakos értesítette a rendőrséget, miszerint családi veszekedéstől hangos a Kossuth Lajos utca. A kiérkező járőr igazoltatta a szemmel láthatóan antiszociális viselkedésű személyt, aki dühöngött és artikulálatlan hangnemben üvöltözött - egy késsel pedig megvágta a saját kezét. A járőr kihívta a mentőt, amely először a körmendi kórházba szállította az illetőt, ahol sérüléseit ellátták, majd beutalták a szombathelyi pszichiátriai osztályra.


Kés helyett kábítószert találtak a rendőrök
Vasárnap éjjel, nem sokkal 1 óra előtt egy ismeretlen nő hívta fel a rendőrséget, hogy szombathelyi lakásában késsel fenyegetik.  A helyszínre kiérkező járőr a bejelentésre utaló cselekményt nem tapasztalta, de a lakás egyik szobájában kábítószergyanús növényeket és termesztésükhöz használatos eszközöket talált.
A rendőrség a lakásban élők ellen büntetőeljárást kezdeményezett kábítószerrel való bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!