Zanati kamionstop - A városrész lakói nem engedik be a forgalmat

A 86-os út építése miatt a forgalmat időlegesen a Szombathely-Zanati városrészbe terelnék be. A városrész lakói nem kérnek a kamionokból, derült ki a péntek esti fórumon.

zaol.hu

Rövid, ám indulatoktól a legkevésbé sem mentes lakossági fórum helyszíne volt pénteken este a zanati közösségi ház. A zsúfolásig megtelt nagyteremben dr. Ipkovich György polgármester, dr. Kaczmarski János jegyző, Lakézi Gábor városfejlesztési osztályvezető, Soós József képviselő, valamint Pénzes László, a Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt. projektvezetője és Auer Norbert, a 86-os főút Szombathely és Vát közötti szakaszának fejlesztését végző Vegyépszer Zrt. területi igazgatója tájékoztatta a zanatiakat a városrészt érintő munkákról.

A 7,9 milliárd forintból megvalósuló, 9,2 kilométernyi útszakaszt és 18 műtárgyat  érintő beruházás három szakaszra tagolható. Elsőként a zanati városrész határában két híd épül. Ezek a munkák azonban nem érintik a települést, hiszen sem a forgalmat, sem az anyagot szállító gépjárműveket nem kell beterelni Zanatra.

A második ütemben a Zanat-Vát közötti szakaszt fejlesztik, ez sem zavarja majd a zanatiak nyugalmát. A várhatóan 2011 tavaszán kezdődő munkát  melynek során a Zanatot elkerülő, már  meglévő két sávhoz újabb két sávot építenek  azonban úgy szervezné a kivitelező cég, hogy közben a forgalmat  beleérve a napi több ezer kamiont  Zanatra terelnék be.

És bár a kivitelező a meddig kérdésre először csupán egy-egy, majd később két-két, még később három-három napot említett, a zanatiakat ez nem nyugtatta meg: ők határozottan kijelentették, hogy egyetlen kamiont sem akarnak látni a városrészen átvezető úton. Mint mondták, féltik a gyerekeiket, a házaikat és a nyugalmukat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!