Anand győzelemmel mutatkozott be a Haladás ellen

Az NB I-es sakk bajnokság második fordulójában a nagykanizsai Aquaprofit NTSK csapata hazai asztaloknál az indiai világbajnok, Viswanathan Ananddal a soraiban legyőzte a szombathelyi Haladás együttesét.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A mérkőzés kezdete előtt harminc perccel érkezett a Hevesi Sándor Művelődés Központba az indiai világbajnok, hogy történelmi tettet végrehajtva, címvédőként üljön asztalhoz a magyar bajnokság fordulójában. A sztárallűröktől teljesen tartozkodó, Anand jól tűrte az autogrammkérők hadát, majd a fényképezőgépek kereszttüzében asztalhoz ült.

A feketével játszó világbajnok ellenfele a vasiak egyik legjobbja a cseh nagymester Babula Vlastimil volt. Egy másik nagyszerű sakk fenomén, Portisch Lajos miatt is különleges volt a szombathelyiek elleni találkozó. Ugyanis a nemzet sportolója, amióta tavaly a hatszoros bajnok Zalaegerszegről a kanizsaiakhoz igazolt, először szerepelt az Aquaprofit csapatában.

Miután pedig a világklasszis sakkozók, így Anand és Portisch is győzelemmel abszolválták a partijukat közös, ám az érdeklődők számára nyilvános tájékoztatón számoltak be a részletekről.

Taktikailag nehéz mérkőzésen vagyok túl  értékelte saját meccsét az indiai világbajnok.  A 26. lépés után a partnerem hibázott, s ebből a tévedésből sikerült némi előnyt kovácsolni, mely végül győzelmet hozott a csapatnak.

Szintén remek diadallal debütált, Portisch Lajos, aki a négyes táblán Kovács Gáborral játszott. Az ott történteket összegezve elmondta: az ellenfele érezhetően idegesen játszott, ettől eltekintve kiváló partin sikerült nyerni.

Aquaprofit NTSK-Haladás VSE Szombathely 10:2

Eredmények (elöl a hazaiak): AnandVlastimil 1:0, BaloghMarkos döntetlen, LenicPolak 1:0, PortischKovács 1:0, PintérNémeth 0:1, HéraSipos 1:0, MedvegyKiss döntetlen, BérczesMészáros 1:0, ProhászkaCsonka 1:0, GondaNagy 1:0, FlumbortLakos 1:0, Gara T.Ruck 1:0.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!