Bajnokok Ligája: Herczeg sajnálkozik, Benitez csalódott

Herczeg András, a Debrecen mestere sajnálja, hogy egyik hazai meccsen sem sikerült pontot szerezniük, míg a Liverpool trénere, Rafa Benitez csalódott, mert szerinte a korábbi meccseken úszott ela továbbjutásuk.

MTI

Herczeg András sajnálatosnak nevezte, hogy a három teltházas hazai mérkőzésen nem sikerült pontot szerezniük, ugyanakkor mindegyik összecsapáson elégedett volt tanítványaival.
 
A szakember elmondta, azért nem kezdett két támadóval, mert nem akartak kinyílni már az elején: - A Fiorentina ellen 2-1-nél álltunk át a kétcsatáros játékra, és öt lett a vége. Szerettük volna megmutatni, hogy tudunk mi szervezetten is futballozni. Ezen a szinten sajnos nekünk még nem megy, hogy a védekezés és a támadás is ugyanolyan erős legyen.
Herczeg szerint már az nagy dolog volt, hogy a Debrecen idáig eljutott, de természetesen szeretne ott lenni jövőre is az első számú európai kupasorozatban.
 
Rafa Benítez a tanulságok mellett már a jövővel is foglalkozott:
 - Igazából azért lehetünk csalódottak, mert a korábbi mérkőzéseken is megvoltak a helyzeteink, de nem tudtunk élni velük. Az előző években nagyon jól teljesített a csapat a BL-ben, így már kötelezőnek vették a továbbjutást tőlünk, de ez azért nem annyira egyszerű. Mostantól a hétvégi, Everton elleni rangadóra kell készülnünk. Elemezhetnénk a hibákat, de nincs értelme, most a pozitív gondolkodás a lényeg.
 
A magyar játékosok szerint egy kis szerencse kellett volna a pontszerzéshez, főként az utolsó pillanatban, amikor Adamo Coulibaliy a kapuval szemben Pepe Reinába lőtt.

- Az utolsó húsz percben mindent egy lapra feltéve támadtunk, de sajnos nem sikerült, de hát ez a realitás - mondta Czvitkovics Péter. - Egy kis szerencsével pontot lehetett volna szerezni.

 - Sajnos megint egy korai, elkerülhető gólt kaptunk, de utána sikerült felvennünk a játék ritmusát - nyilatkozta Mészáros Norbert. - A második félidőben már jobban játszottunk, és az utolsó pillanatban akár egyenlíthettünk is volna. Ez a realitás, a Liverpool jobb csapat, de ez előtt a csodálatos közönség előtt jó lett volna egy döntetlent kiharcolni.

Miután a csoport másik mérkőzésén a Fiorentina hazai környezetben legyőzte az Olympique Lyont, a Liverpool hiába győzött a Puskás Ferenc Stadionban: egy fordulóval a vége előtt eldőlt, hogy az olaszok és a franciák jutnak a legjobb 16 közé, a Liverpool az Európa Ligában folytatja tavasszal, a Debrecen pedig befejezi európai kupaszereplését.
 
A hajdúságiak két hét múlva Lyonban játsszák utolsó BL-mérkőzésüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!