Csécs Sándor lett a MOHOSZ alelnöke

Nagy elismerés érte a vasi horgásztársadalmat: az országos szövetség (MOHOSZ) legutóbbi ülésén alelnökké választotta a megyei pecások vezetőjét, Csécs Sándort. Terveiről kérdeztük.

Kozma Gábor

A Sporthorgász Egyesületek Vas megyei Szövetségének ügyvezetője, Csécs Sándor, több sikeres projekttel hívta már fel magára a figyelmet. Legemlékezetesebb a Csörnöc-Herpenyő volt, amelynek révén halgyárrá változtak az érintett vizek. Miközben 6 millió köbméter vizet tisztítanak meg a természetes szűrők. Csécs úr ott volt  valamennyi fontosabb patak helyreállítási, vagy újjáélesztési munkálatainál is. 
 
- Valóban elsődleges célnak tartom élővizeink fejlesztését és védelmét. A patakok egykori, természetes rendjének visszaállításával ismét megjelennek az őshonos halak és a környezet is megújul. Azt hiszem, a vasi vizek megújítása jó alap volt arra, hogy megnőjjön az érdeklődés e sajátos sport- és kikapcsolódás, rekreációs tevékenység iránt. Hiszen a pecázás az egyik legjobb védelem a betegségek ellen - fogalmazott az immáron országos vezető.

Arra a kérdére, hogy minek köszönheti ezt a magas tisztséget  a MOHOSZ 338 ezer (!) tagot számlál, s ezzel az ország legnagyobb szakmai civil szervezet  azt válaszolta: 21. századi modernizációt, hatékony érdekképviseletet és további vízvédelmet várnak el tőle és ő ezt tartja is. 

- Vas megyében sohasem láttunk munkához úgy, hogy ne kérdeztük volna meg a horgászokat: szerintetek most mi a legfontosabb teendő? És ez országosan is igaz kell, hogy legyen. Azt gondolom, hogy amit itt kicsiben megléptünk, azt kell nagyban megjeleníteni. Mindenekelőtt a vízvédelem, a rekreáció és a revitalizáció ad feladatot. Szűkebb hazámban több sikeres projekt révén épült meg a vaskeresztesi székház, tisztult a Rába vize. Közműveket telepítettünk, duzzasztottunk, surrantókat építettünk. Tisztább és halban dúsabb a Pinka, a Gyöngyös, a Répce,  fogalmazott az alelnök.

Tény, hogy Csécs Sándor és társai munkájára már korábban felfigyeltek, nemzetközileg is. Az is tény, hogy a vasi horgászoknak - 5500-an vannak - jó a hírük, elismerik szakmai tapasztalataikat. Mindezeknek betudható Csécs Sándor magas tisztségre emelése.

Mint mondta, mostantól sokkal többet kell ugyan utaznia, de az az összetartó  csapat, mely eddig mellette ténykedett, a jövőben is segíteni fogja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!