Egymás hegyén-hátán: zsúfolt rendelők az SZTK-ban

Olvasóink arra panaszkodnak, hogy a Március 15. téren lévő rendelőintézet folyosóján rengeteg az ember. Egyre több az influenzás beteg: ez az állapot veszélyes is lehet.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Több olvasó is megkereste szerkesztőségünket, s arról panaszkodtak, hogy az SZTK-ban tarthatatlan a helyzet.
- Pénteken reggel kellett bemennem vizsgálatra, s döbbenten láttam, hogy rengeteg az ember. Nemhogy ülőhely, még állóhely sem volt az első emelten. A szakrendeléseket az első szintre zsúfolták, s jóformán levegőt sem lehetett venni a folyosón - mesélte egyik helyi olvasónk.

- Ráadásul az embernek nemcsak pár percet kell ott töltenie, hanem hosszú órákat kell várni, míg sorra kerül. Ez is felháborító, hogy fizetjük rendesen a járulékokat, s hónapokat kell várni, míg vizsgálatra mehet az ember - tette hozzá.

Több idős ember is volt a várakozók között, s nekik is a falhoz támaszkodva kellett várakozniuk, mert nem volt szabad ülőhely.

- Nem értem, hogy miért pont ebben az influenzás időszakban kell ennyi embert egyetlen helyre összezsúfolni. Pénteken azt sem tudtam, hogy merre fordítsam a fejem, mert egyszer egyik oldalról tüsszentettek rám, másszor pedig a másik oldalról köhögtek le.- 

Próbáltuk megkérdezni a Markusovszky kórház vezérigazgatóját is, azonban pénteken nem sikerült utolérnünk. A kórházban viszont nemrég elmondták, hogy szeretnék, ha előbb-utóbb minden szakrendelés az intézményen belülre kerülni, s már évekkel ezelőtt el is kezdődött a rendelők beköltöztetése.

Legutóbb, szeptember 30-án, a neurológiai szakrendelés költözött be az intézmény neurológiai osztályára, előtte pedig az ortopédiai és urológiai szakrendelés került be a kórház területére.

Nem titok, hogy a kórház vezetése a nehéz gazdasági helyzet miatt kénytelen spórolni a közüzemi díjakon, főként a fűtésen, ezért is szeretnék ha minden szakrendelés beköltözne.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!