Hibaüzenet lebegett az égen - lefagyott Isten számítógépe

Hatalmas windowsos hibaüzenetet figyelhettek meg az égbolton egy ukrán városban a minap. Úgy nézett ki, mintha lefagyott volna Isten számítógépe.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A hibaüzenet egy darabig ott "lebegett" az égen, amit szemfüles bloggerek megörökítettek, s hamar publikálták is a jelenséget. A gizmodo úgy kommentálta a képeket, hogy lefagyott Isten számítógépe, XP-je.

A furcsa jelenségnek elég egyszerű a magyarázata, csupán egy optikai csalódásról volt szó. Egy áruház elektronikus hirdetőtábláját üzemeltető számítógép fagyott le, s egy darabig ezt a hibaüzenetet vetítette a képre. Ezt még ragozza, hogy a nagy ködben nem látszódott az épület csupán a tábla vetített képe ragyogta be az eget.

Mindenképp vicces és érdekes látvány nyújtott, viszont kíváncsiak lettünk volna arra, hogy egy arra tévedő utazó, aki nem tudja, hogy ott egy világító reklámtábla van, vajon mit szólt volna a látványhoz. Vajon arra gondolt volna, hogy "lefagyott Isten számítógépe" vagy arra, hogy "hiba van a mátrixban"?!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!