Katona Béla Celldömölkön: 16 milliárd fejlesztési pénz jutott a térségnek

Az országosan elnyert mintegy 1800 millárd forintnyi pályázati forrásból 50 milliárd Vas megyébe került, azon belül a celldömölki és a sárvári kistérség 16 milliárd forintnak örülhet, erről beszélt az Orsszággyűlés elnöke, Katona Béla csütörtökön Celldömölkön.

Nagy Ildikó

A megye két sikeres kistérségébe látogatott el Katona Béla, az Országgyűlés elnöke, aki a fejlesztésekről is tájékozódott.

Az Európai Unióhoz való tartozás igazi fokmérője az, hogy jobb lett-e az emberek élete, mondta a celldömölki városházán tartott sajtótájékoztatón Katona Béla. Az Országgyűlés elnöke e mondatával a sárvári és a celldömölki kistérségben zajló, zömében uniós pénzből megvalósuló pályázati fejlesztésekre utalt. Hozzátette: az országosan elnyert mintegy 1800 millárd forintnyi pályázati forrásból 50 milliárd Vas megyébe került, azon belül a celldömölki és a sárvári kistérség 16 milliárd forintnak örülhet.

Fehér László, Celldömölk polgármestere a város négy nagy beruházásáról a Kemenes vulkánpark építéséről, az iskolafelújításról, a városmag-rehabilitációról, az új városháza építéséről számolt be.

Szabó Béla ikervári polgármester a település iskolafejlesztési programjáról beszélt. 

Szabó Lajos országgyűlési képviselő hangsúlyozta: a két kistérségben megvalósuló fejlesztések sikerének záloga az összefogás. Katona Béla a celldömölki belváros és a Vulkán fürdő megtekintése után az ikervári iskolába látogatott, este a Sárváron megrendezett közéleti fórumon Szabó Lajos vendége volt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!