Kráter szeletben kakaó és puding

Bár az édességekért nem rajong túlzottan e heti háziasszonyunk, kedvenc foglalatossága mégis a torták és egyéb krémes finomságok sütése. Pudingos szaggatósa nagy siker.

Simon Erzsébet

Hozzávalók a tésztához: 25 dkg liszt, 25 dkg cukor, 5 tojás, 2 evőkanál kakaó, 1 dl étolaj, 1 dl tej, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csomag sütőpor. A krémhez: 6 dl tej, 4 evőkanál cukor, 2 csomag vaníliás pudingpor. A mázhoz: 1 pohár tejföl (2 dl), 4 evőkanál porcukor, 1 csomag vaníliás cukor.

Elkészítés: az öt tojás sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tejet, majd lassan kavargatva belefolyatjuk az étolajat. A lisztet elvegyítjük a kakaóval és a sütőporral, aztán beleszitáljuk és óvatosan belekeverjük a habos tojásos masszába. Az öt tojás fehérjét keményre felverjük, és a tojáshabot is hozzáadjuk.

Egy tepsit vékonyan kikenünk vajjal vagy zsírral, a tészta alapanyagot beleöntjük. Az előzőleg már megfőzött és kihűtött pudingkrémet vizes kanállal a kakaós masszába szaggatjuk. Tegyük a tepsit a sütőbe, és körülbelül 180 fokon 20-25 perc alatt süssük készre. Ha megsült, és a sütemény még forró, akkor kenjük a tetejére a tejfölös mázt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!