MSZP: Orbán úgy beszél, mintha király lenne

Az MSZP szerint Orbán Viktor úgy beszélt és úgy viselkedett szombaton, mintha király lenne, akinek Magyarország a hűbérbirtoka.

MTI

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület rendezvényén azt mondta, nem tervezi és nem támogatja a magyar közjogi rendszer teljes felforgatását és a köztársaságielnök-választás közvetlenné tételét.
   
Az ellenzéki politikus a Magyarországra leselkedő egyik nagy veszélynek a Bajnai-kormány és az MSZP szélsőséges politikáját nevezte. Szavai szerint "az egyik szélsősség, amit a szocialista kormány képvisel, előhozott egy másik fajta szélsőséget Magyarországon".
   
Nyakó István szóvivő az MTI-nek erre úgy reagált: a magyar szélsőjobb Orbán Viktor sokat forgatott köpönyegéből bújik ki, aki most úgy próbál saját bűnétől szabadulni, hogy ráfogja másra, de ez talán még a saját híveinek is bűvészmutatványnak tűnik. Ha tényleg vissza akarja szorítani a szélsőségeseket, megteheti: mondja fel velük az együttműködést az önkormányzatokban, határolódjon el Molnár Oszkártól - tette hozzá.
   
A Fidesz elnökének közjogi elképzeléseivel kapcsolatban úgy fogalmazott: Orbán Viktor úgy beszélt és úgy viselkedett, mint egy király, akinek Magyarország a hűbérbirtoka.
   
"Úgy viselkedik, mint egy király, aki azt tehet alattvalóinak országával, amit akar. Csak az ő óhaján múlik, hogyan választják a köztársasági elnököt, hány képviselő lehet, és mik a törvények. Orbán Viktor láthatóan uralkodni akar, nem pedig kormányozni" - vélekedett Nyakó István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!