Négymillió a Thököly utcai közlekedési lámpára

Ha végrehajtják a közgyűlési döntését, új közlekedési lámpával gyarapodik a város. Igaz, ugyanerről már két éve is szavaztak, de lámpa azóta sincs a Thököly Imre utcában.

Angyal László

Két éve dr. Gyimesi Józsefnek, az Együtt Szombathelyért Egyesület  képviselőjének indítványára a közgyűlés megszavazta: szereljenek fel közlekedési lámpákat a Thököly Imre utcában. Két gyalogátkelőhely védelmének érdekében tették volna ezt: az Isis előtti és a Külsikátor folytatásában lévő zebrákon átkelő gyalogosok közlekedését kívánták volna ezzel segíteni.

Akkor nagy vita volt az előterjesztésről, többen is kétségbe vonták a lámpák szükségességét, majd 15 szavazattal megszületett a döntés. Hosszú ideig nem hallottunk az ügyről, ám a legutóbbi közgyűlésen, a költségvetés módosításakor ismét egy Thököly Imre utcai közlekedési lámpáról voksoltak a városatyák.

Újra 15 szavazatot kapott az indítvány, így 4 millió forintot költenek a Külsikátornál lévő átkelőhely lámpás védelmére. 

Dr. Gyimesi József szerint mindkét oldalról kapott  igen voksokat az indítvány. A szakértői vélemény szerint  a forgalomszámlási adatok is indokolják a közlekedési lámpát a Külsikátornál. A képviselői keretemet is felajánlottam, remélem, hogy végre elkészül a lámpa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!