Ötszázzal több pihenőhely a büki gyógyfürdőben

Újabb ötszáz pihenőhellyel bővül a büki gyógyfürdő. A három részből álló, csaknem kétmilliárdos összköltségű fürdőberuházás első ütemét, az új pihenőteret szerdán avatták fel.

Tersztyánszky Krisztina

Három ütemből álló, egymilliárd 750 millió forintos fejlesztési program kezdődött a Büki Gyógyfürdő Zrt-nél az Új Magyarország Fejlesztési Terv kiemelt projektjeként. A 2008 és 2010 között megvalósuló beruházás első ütemeként szerdán átadták a nagyközönségnek az ötszáz fő befogadására alkalmas új pihenőtéri épületet, melynek kivitelezése ez év februárjában kezdődött.

Az új épületet tervezője merész vonalvezetéssel ágyazta be azt a környező zöld természetbe, hiszen a tetőzetet szinte felhasította a park felületéből. A környezet- és természetvédelmi szempontokat nemcsak a külső megjelenés szolgálja, hanem az is, hogy a pinceszinten egy víztározót alakítottak ki, amely a termálenergia hasznosításával a gazdaságosabb üzemeltetést segíti elő.

Az új épület átadásával a gyógy- és élményfürdő az eddigi 700 férőhelyen túl további 500 kényelmes pihenőhellyel bővült. A térítésmentesen használható ülő, fekvő alkalmatosságokat, társalgókat úgy alakították ki, hogy lehetőséget adjanak kisebb csoportok, családok intim hangulatú kikapcsolódására. Gondoltak a kisgyerekes családokra is: pelenkázó helyiséggel, baba-mama szobával segítik az édesanyákat.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!