Sírfeliratot és címert készítettek a középiskolások

Tíz középiskola mintegy ötven diákja játékos feladatokban bizonyíthatta tszerdán délután a moziban, hogy ők bizony sok mindent tudnak Szombathelyről.

Farkas Eszter

A Van egy hazám még a hazán túl helytörténeti vetélkedőt első alkalommal rendezték meg az Agora Savaria Filmszínházban szerdán délután  középiskolásoknak.

A játékos versengés célja az, hogy az ifjak alaposabban megismerjék Szombathely történetét a kezdetektől napjainkig, illetve, hogy tudatosítsák bennük a város kulturális értékeit. A  játékos versengéssel  hagyományt kívánnak teremteni.

Ezúttal a középiskolásokat szólították meg a szervezők, de jövőre az általános iskolások, majd  a felnőttek is versenghetnek. A fiatalok a vetélkedőt  megelőzően októberben több alkalommal vehettek részt városnéző sétán, s tavasszal még egy fordulóban bizonyíthatják felkészültségüket.

Az ötfős csapatoknak három feladatot már teljesíteniük kellett: sírfeliratot, a város történetét  összefoglaló címert és képregényt kellett készíteniük, melyek a mozi aulájában lesznek majd megtekinthetők.

A vetélkedőt Sági József,  a város kulturális bizottságának elnöke nyitotta meg. - A cél nemcsak az, hogy a fiatalok lexikális tudásukat mutassák meg a zsűrinek, hanem rátermettségüket és talpraesettségüket is - mondta Sági József.

A középiskolások rátermettségüket játékos feladatokkal bizonyíthatták: totóztak, történelmi viseleteket kellett felismerniük, különböző tárgyakat kellett megnevezniük, és a város különböző pontjain is várták őket a feladatok. A tét nem kicsi, mivel a legügyesebb csapat két napot tölthet majd el egy ausztriai kisvárosban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!