Telephelyfejlesztési támogatások - Tizennyolc vasi vállalkozás nyert pénzt

A Nyugat-dunántúli Operatív Program telephelyfejlesztés pályázatán tizennyolc vasi vállalkozás összesen több mint 723 millió forint támogatást nyert el.

Erős D. Zoltán

A  Nyugat-dunántúli  Operatív Programban   kiemelt szerep jut a gazdaságfejlesztésnek, fogalmazta meg szombathelyi sajtótájékoztatjónán  Horváth  Jácint,   regionális  fejlesztési ügynökség igazgatója. Bejelentette, hogy elbírálták a telephelyfejlesztést szolgáló, 3 milliárd  forintos  keretre kiírt  pályázatokat.

A támogatás  mértéke középvállalkozás  esetében maximum 40,  mikro-és kisvállalkozásoknál  maximum 50 százalék. A minimális támogatási  összeg 10 millió, a maximum 150  millió forint  volt.

A leghátrányosabb  helyzetű kistérségek  esetén 150 millió forint volt a felső határ. Horváth Jácint bejelentette, hogy várhatóan újabb pályázatot írnak  majd ki a telephelyfejlesztés  támogatására. 

A három megyéből 67 projekt  került a kedvezményezettek közé. A Győr-Moson-Sopron megyei 31 pályázó csaknem 1,5 milliárd forintot  fordíthat telephelye  modernizációjára,  bővítésére, kihasználtságának a növelésére.

Zalából   a 18  pályázó  csaknem 800 milliót fordíthat ezekre a célokra. Régiós szinten  ezek  a fejlesztések 2 ezer 233 munkahely megtartását, illetve 391 új állás  létesítését  teszik lehetővé.

A nyertes vasi pályázatokról  dr. Ipkovich György,  a regionális fejlesztési tanács  társelnöke tájékoztatott.  Elmondta, hogy Vas megyéből tizennyolc projekt  nyert el  összesen 723  millió 383 ezer forint támogatást. 

A   fejlesztések  összköltsége 1 milliárd 554 millió  forint,  s ez 478  munkahely megtartását, s 67 új létrehozását teszi lehetővé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!