Tragédia a börtönben! - Lelőtte kolléganőjét, majd öngyilkos lett a felügyelő

Két büntetés-végrehajtási felügyelő halálával végződött az a lövöldözés, amely hétfő reggel történt a székesfehérvári börtönben.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A Fejér Megyei Hírlap megtudta: az egyik férfi felügyelő szolgálati fegyverével lelőtte női társát, majd magával is végzett. A lövöldözésben a fogvatartottak élete nem volt veszélyben.

A háttérben a feltételezések szerint személyes konfliktus állhatott, de az eset körülményeit a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság és az illetékes katonai ügyészség együttesen vizsgálja.

A történtekről a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága közleményt jelentetett meg:

"A Közép-dunántúli Országos Büntetés-végrehajtási Intézet székesfehérvári objektumában 2009. november 9-én (hétfőn) 6 óra 30 perckor - a szolgálat átadása-átvétele időszakában - a személyi állomány egyik tagja lövéseket adott le. Ennek következtében az egyik felügyelőnő életét vesztette, majd a lövöldöző öngyilkosságot követett el. Az intézetben a helyszínt biztosították, az esemény vizsgálatát a Budapesti Katonai Ügyészség, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság és a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága megkezdte. Az esemény a fogvatartottakat semmilyen módon nem érintette, az intézet biztonságosan működik."

Forrás: fmh.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!