A körön kívül került Sipost az FTC hívja (frissítve)

A fizetési gondokkal küzdő ciprusi Nea Szalamina együttesében szereplő Sipos Norbert már három hete már nem tagja csapata keretének. A Haladás volt támadóját a Ferencváros hívja.

Pum András

A Szombathelyi Haladás tavalyi bronzérmében elévülhetetlen érdemeket szerző Sipos Norbert még a júniusi, Irtis Pavlodar elleni Európa Liga meccset megelőzően szerződött a ciprusi Nea Szalamina együtteséhez. A bajnokság elején még nem volt probléma, Sipos rendre szerepet kapott újdonsült csapatában.  Később aztán el-elmaradoztak a fizetések, és mikor ezt a játékos szóvá tette, a klubvezetés válaszul kitette a Salamanca keretéből. A csapat korábbi edzője, Supka Attila az anyagi gondok miatt egyébként már pár hónapja hazatért Magyarországra.

- Kiérkezésem után nem sokkal görög edzőtáborba utaztunk, ahol pechemre megsérültem, emiatt az első néhány bajnokit kihagytam - felelte érdeklődésünkre Sipos Norbert. - Ezt követően viszont állandó tagja voltam a Szalamina kezdőcsapatának, vagy ha csereként szálltam be, akkor volt, hogy már félóra elteltével pályára küldtek. Nem ment rosszul a játék, a ciprusi bajnokság egyébként elég erős, a tavalyi Haladás szerintem a középmezőnyben végezne. A bajnokság elején - csakúgy mint a többi csapattársam - rendben megkaptam a fizetésemet, ezt követően viszont hiába vártuk a pénzt.Emiatt jónéhány játékostársam távozott a csapattól, így cseppet sem meglepő, hogy meggyengültünk, így jelenleg az utolsó helyen állunk a bajnokságban. Sajnos én sem tudok sokat hozzátenni a jó szerepléshez - három hete ugyanis kikerültem a csapat keretéből. Edzeni rendesen edzem, viszont amikor kerethirdetésre kerül sor, én megyek fel a lelátóra. Ennek az az oka, hogy jogi lépéseket tettem annak érdekében, hogy az elmaradt fizetésemhez hozzájussak. Ezt viszont nem túlzottan kedvelik errefelé - emiatt száműztek a keretből. Egyébként fogalmam sincs miért nem fizetnek, hiába kérdezem, nem mondják meg, hogy miért nincs pénz.

- A pepsifoci.hi portál értesülése szerint máris megkereste Önt a Ferencváros, sőt, meg is egyezett a fővárosiakkal.

- Hm, gyorsan terjednek a hírek odahaza. Az igaz, hogy tárgyaltam a Fradival, de nem állapodtunk meg. Egyelőre szeretném lezárni az itteni ügyemet, hiszen mindenképpen távozni akarok jelenlegi csapatomtól. Csak ezt követően gondolkodok el komolyan a hogyan továbbról.

- Információink szerint a Haladás is szívesen látná.

- Mondom, egyelőre az itteni dolgaimra koncentrálok, úgyhogy ezt az információt nem szeretném most kommentálni.

- Egyébként milyen körülmények között lakik Cipruson, milyen a bajnokság?

- Amenyiben fizetnének rendesen, akkor azt mondanám, hogy minden tökéletes. Egy apartmant bérel számomra a klub a larnacai repülőtér közelében - a Nea Salamanca ugyanis larnacai klub. Flottul mennek errefelé a dolgok, alaposan megszerveznek mindent a ciprusiak. Az első pár hónapban kint volt velem a barátnőm is, de aztán tanulmányai hazaszólították. December elején pedig volt csapattársam, Tóth Péter és felesége látogatott meg. A volt szombathelyi focisták - Seper Ákos, Nagy Gábor  - a közelben játszanak, így velük gyakran összefutok. Telefonon pedig naponta beszélünk. Voltam a fővárosban, Nicosiában, elég szörnyű látvány a görög-török határvita miatt kettéosztott település azon része, amely drótkerítés választ el egymástól. Homokzsákok, drótkerítés. Az időjárásra sem lehet  panaszom, még most, decemberben is napközben 15 fokot mutat a hőmérő, igaz estére rendesen lehűl a levegő, és viszonylag hamar sötétedik is. A meccseinket eleinte négyezer-négyezer ötszáz néző látogatta, de a gyenge szereplés hatására is kijönnek még két és félezren. A bajnokságot négy-öt klub uralja, amelyek 12 millió eurós költségvetéssel bírnak, de a többi csapatnak sem lyukas a zsebe. Kivéve ugye a Nea Szalaminát...

Korábban gondként fogalmazódott meg, hogy a menedzser által kért feltételek hiúsíthatnák meg azt, hogy a szélső a Fradiba igazoljon, de ez nincs így.

- Nem is lehetne, hiszen a Ferencvárossal egyéb ügyekben is egyeztetünk, nagyon konstruktív megbeszéléseken vagyunk túl, ezért nehezen lenne kivitelezhető bármiféle megegyezés közöttünk, ha egymással szemben gondok vagy nem megfelelő igények merülnének fel - szögezte le mindezt a menedzser.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!