Karácsonykor kevés volt a vendég a megye szállodáiban

Szilveszterre megtelnek a megye szállodái. A hagyományokhoz híven hangosan búcsúztatják az óévet, így űzve el a rossz szellemeket. Karácsonykor azonban visszafogottan, családias hangulatban ünnepelhettek a vendégek.

Bajdó Bettina

A bükfürdői Hotel Caramellben szilveszterkor sztárvendéggel várják a vendégeket. A 2005-ös Megasztár győztese, Molnár Ferenc, Caramel szórakoztatja a szállóvendégeket.

- Élőzenével, latin és flamenco táncosokkal, látványos és szórakoztató programokkal, tűzijátékkal, éjféli büfével és tombolával kedveskedünk a vendégeinknek -mondta el Egresits Georgina, a szálloda sales és marketing munkatársa.

 - Január elsején pedig nálunk vendégeskedik Szent Martin, s újévi koncertet is ad a szállodában. Emellett természetesen a szálló szolgáltatásait is igénybe vehetik a vendégek. Idén a tévéből egy jól ismert személy is nálunk töltötte a karácsonyt, a kérésére a nevét azonban nem árulhatjuk el. 

Egrestis Georgina hozzáfűzte: karácsonykor meghittebb programokkal várták a vendégeket, vonósnégyessel és a büfé kínálatával lepték meg azokat, akik náluk töltötték az ünnepet. A szállodában inkább családosok szálltak meg, de egy-két egyedülálló is a hotelben töltötte a szentestét.

A sárvári Park Inn Hotelben is inkább családosok szálltak meg szenteste. Kosztolánczi Viktor, a szálloda sales managere elmondta, évről-évre egyre többen szállnak meg karácsonykor a hotelben, s inkább családosok vágynak az ünnepek alatt a kényeztetésre. 

-  Általában a karácsony a családoknál arról szól, hogy sütnek-főznek, vendégeket fogadnak - folytatta a sales manager -, mi viszont minden terhet levettünk a háziasszonyok válláról. - Ünnepi vacsorával és karácsonyi zenével kedveskedtünk a vendégeknek. A szilveszter hangosabb lesz, december 26-tól számoljuk a napokat visszafelé, s minden este valamilyen programmal lepjük meg a vendégeinket, fergeteges élőzene és műsor garantálja a jó hangulatot. Lesz még musical előadás, függönytánc, tűzzsonglőrködés, tombola és tűzijáték is.

Szombathelyen, a Caludius Hotelben karácsonykor nincs telt ház, viszont évről évre egyre több a vendég a szeretet ünnepén - tudtuk meg Bella Ernő igazgatótól. Hozzátette: 20 százalékos foglaltság van a karácsonyi ünnepekre, s leginkább magyar családok foglalnak szobát a szállodában.

- Szilveszterre viszont már teltházunk van - mondta el az igazgató. - Háromnapos programcsomagot állítottak össze néptáncbemutatóval, élőzenével és természetesen svédasztalos vacsorával. Minden hagyományos ó- és újévi fogást megtalálhatnak a vendégek, lesz disznóhús és természetesen lencse is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!