Rejtélyes halál a sínek mentén

Különös halálesetről suttognak Kemenesalján: nemrégiben egy celldömölki férfit a nyílt pályán gázolt halálra egy tehervonat.

Angyal László

A tragédia  még  november végén történt: Boba és Kamond  között, egy  éjszaka  közlekedő tehervonat   alá került  a celli férfi. Az elhunyt  családját nagyon megviselték a történtek,  nem találnak magyarázatot arra, miként került  a vonat kerekei alá a hozzátartozójuk.

Aki azon az éjjelen, úgy mint máskor,  azért ment ki a sínekhez, mert  a közelben lévő építési területen az értékeket őrizte. Boba és Kamond között   nyár óta  dolgoztak a vasútépítők, akik drága gépekkel, eszközökkel vonultak fel. 

Azonban ez a helyszín, vagyis ahol a férfi biztonsági őrként tevékenykedett, nem azonos azzal, ahol a  tehervonat elgázolta őt. (A vasútépítés vágányzár mellett történt, a tragédia pedig néhány tíz méterrel arrébb, a Szombathely-Budapest vonalon volt.)

A Celldömölki Rendőrkapitányság  közigazgatási eljárás  keretében vizsgálja a rendkívüli halálesetet, tudtuk meg Horváthné Németh Ildikótól, a  bűnügyi osztály vezetőjétől. Eddig nem tisztázott körülmények között veszítette életét  a  celldömölki férfi.

Azonban a  vizsgálat  eddigi adatai szerint  nem történt bűncselekmény. Az elhunyt boncolása megtörtént, és  az orvos szakértő  megállapította: nem kizárható az idegenkezűség, de nem is  valószínűsíti. Erre a szakértői  véleményre alapozva  továbbra is közigazgatási eljárásban vizsgáljuk azt, miként  történhetett a tragédia.

Eddig annyit sikerült megállapítani, hogy  a vasúti  építkezésen dolgozó egyik alvállalkozó  aki alföldi illetőségű, ezért személyesen még nem tudtuk meghallgatni  bízta meg éjjeliőri feladattal a férfit, aki az autójában  ülve vigyázott   éjszakánként az értékekre. 

Azon az éjszakán azonban nagyon nagy volt a  köd,  és a mozdony vezető elmondásából tudjuk, hogy a férfi  a  síneken volt, amikor  érkezett a tehervonat. Az orvos szakértő toxikológia, szövettani és alkohológia kiegészítő vizsgálatokat is elrendelt, melynek elvégzésével  a szakértői intézetet bízta meg, ám ezek eredménye csak   hónapokon múlva  érkezik meg.

Ha ezek is rendelkezésre állnak,  talán megoldódhat a különös haláleset:  rosszullét, vagy  netán alkoholos befolyásoltsága miatt nem vette észre  az érkező vonatot a férfi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!