Új társaságot alapított kórháza működtetésére Körmend

Csütörtökön háromórás zárt ülésen döntöttek a körmendi képviselők: jövőre az önkormányzat működteti a Batthyány-Strattmann Városi Kórházat. Ezzel új helyzet áll elő.

Bajdó Bettina

Délután 1-kor kezdődött a zárt ülés, és 4-kor ért véget. A képviselők a város érdekeire hivatkozva azonban némák maradtak.  Bebes István polgármester is csak annyit jegyzett meg, hogy közleményt adnak ki, ebben  ismertetik  a döntést, az ügymenetet. A polgármester hozzátette: ennél ő sem tud többet mondani. Annyi bizonyos, 2010-től új helyzetbe kerül a városi közkórház.

A közlemény szerint a kórház működtetésére létrehoznak egy kizárólagosan önkormányzati tulajdonban álló nonprofit jellegű gazdasági társaságot. Tudomásul veszik a kórházat eddig működtető magántársaságnak azt a döntését, hogy a jövőben a szolgáltatás ellátását visszaadja az önkormányzatnak. A testület elfogadta a Körmendi Egészségügyi Szolgáltató Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság alapító okiratát, 2010. január 1-jei hatállyal megalapította a társaságot. Ennek értelmében a kórház működését 2010. február 1-jei hatállyal veszik át, ezen időpontig a magánvállalkozás köteles a kórház működtetéséről gondoskodni, az átadás-átvételi eljárásban közreműködni, áll a közleményben. Az önkormányzat fenn kívánja tartani  a színvonalas ellátást. Ez irányban a testület  elkötelezett és felelősséget vállaló.

A döntés értelmében jövő év január 31-ig a befektető és működtető magántársaságokkal el kell számolni, a jogos követelések kiegyenlítéséről egyezséget kell kötni. Az önkormányzat szakértők igénybevételével folytatja le az át- adás-átvételi eljárást, a pénzügyi átvilágítást, és ennek eredményeképpen a jogos követeléseket elismeri, de egyetlen olyan forintot sem hajlandó közpénzből kifizetni, amelyek kétséges követelésekből, illetve szerződésekből erednek - áll a közleményben.   

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!