A Chevy Cruzeré lett az autós Oscar - AutoBest 2010

Kiosztották az AutoBest díjakat, idén a Chevrolet Cruze nyerte el a legjobb ár/érték arányú autó tisztséget.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Szinte megszámlálni is nehéz, hogy hányféle díjért szállnak ringbe évente az autógyártók aktuális modelljei. A kiírások többségére bármilyen autót lehet nevezni, viszont az AutoBest díj esetében meglehetősen leszűkül a nevezhető autók száma, ugyanis fontos szempont az ár, ami maximum 17 ezer euró lehet. Az AutoBest díját 2006-ban a KIA Rio, a következő évben az Opel Corsa nyerte el, azt követte a Fiat Linea, tavaly a Renault Thalia, idén pedig a Chevrolet Cruze győzött. A díjat számos szempont alapján ítélik oda, így a Chevrolet Cruze lett a legjobb ár/érték arányú autó, s az már csak hab a Chevrolet 2010-es tortáján, hogy a törésteszteken (EuroNCAP) 5 csillagos értékelést kapott és maga mögé utasított 96%-os felnőttvédelmével más, drágább típusokat is.

A Chevrolet Cruzer Base L változata három és fél millió forintot kóstál a magyar piacon, ezért egy 1,6-os motorral szerelt 113 lóerős, 6,8 liter átlagfogyasztású autót kapunk szervóval, hat légzsákkal, központi zárral, elektromos ablakkal, motoros visszapillantó-tükrökkel, 450 literes csomagtartóval és légkondicionálóval.

Ezen kívül még az alábbi ’Best’ díjakat osztották ki:

CompanyBest díj: Hyundai Motor Europe
EcoBest díj: Mitsubishi i-MIEV elektromos autó
ManBest: John Fleming (az európai Ford igazgatótanácsának elnöke), ugyanis a Ford Europe 6%-al növelte eladásait 2009-ben
TechnoBest: FIAT, a Multi Air technológiáért (jobb aerodinamikát, menetteljesítményt képez)
SafetyBest: Volvo, a City Safe rendszeréért, amely automatikusan fékezi az autót, ha valami/valaki hirtelen elékerül, vagy lassítanak a jármű előtt
SportBest: Jevgenyij Novikov ralibajnok
DesignBest: Henrik Fisker formatervező

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!