Év eleji kiárusítás-körkép: Ruhák hetven százalékkal olcsóbban

Egy ideje elkezdődtek a nagy téli kiárusítások. Van, ahol tíz százalékkal olcsóbban kínálják portékáikat a kereskedők, máshol hetven százalékkal is olcsóbb lehet a kiszemelt áru.

Farkas Eszter

Megkezdődtek az év eleji kiárusítások, eljött tehát azoknak az ideje, akiknek maradt még több-kevesebb pénzük az ünnepek után, netán direkt erre a célra tettek félre.

Bizonyos üzletekben tíz-húsz százalékkal olcsóbban vásárolhatjuk meg a téli ruhadarabokat, de akadnak olyan kereskedések is, s ez általában a nagyobb bevásárlóközpontokra igaz , ahol akár hetven százalékkal is olcsóbban lehet a kiszemelt ruhadarabhoz jutni. Szombathely Fő terén is kecsegtető ajánlatokkal várják a vásárlókat. Az egyik férfiruha-üzletben például féláron juthatunk a téli kollekció darabjaihoz.

- Viszonylag elég korán, már január másodikától megkezdtük a téli ruhák kiárusítását. Az akciós termékekhez a vásárlók ötven százalékkal olcsóbban juthatnak hozzá. Én úgy vélem, hogy az év eleji kiárusítás beváltotta a hozzá fűzött reményeket.  Annak ellenére, hogy  januárban elég rossz a vásárlói kedv, most talán nagyobb a forgalom, mint például októberben vagy  novemberben volt  - mondja Fülöp Péter üzletvezető.

Az egyik nőiruha-üzletben hétvégétől kezdődik a téli ruhadarabok kiárusítása. - A kabátokra, pulóverekre, nadrágokra, kosztümökre adunk harmincszázalékos árengedményt hétvégétől - tájékoztat Horváthné Farkas Ilona, az üzlet vezetője.  

- Sajnos a január  a forgalom szempontjából évről évre rosszabb, ha csak az utóbbi öt évet nézzük. Az emberek inkább a fűtött bevásárlóközpontokban költik el a pénzüket, s nem igazán jönnek a Fő térre vásárolni. Ami az akciót illeti, ha harminc százalékkal olcsóbban adom a termékeimet, akkor már nincs rajta hasznom. De én sem szeretném, hogy az idei év kollekciójának darabjai  a nyakamon maradjanak.  Ennél kevesebbért azonban már nem éri meg eladnom a ruhákat. A január a báli időszak kezdete. A báli ruhák ebben az időszakban nagyon keresettek. Inkább emiatt térnek be januárban és februárban a vásárlók az üzletünkbe  - teszi hozzá Ilona.

Nemcsak a ruhák, hanem a cipők, táskák, ékszerek, sportöltözetek árát is jó pár százalékkal csökkentették a kereskedők. Az egyik Fő téri ékszerüzletben például negyven és ötven százalékkal olcsóbban vásárolhatók meg az ékszerek.

Bár ezeknek a csecsebecséknek nincsen téli vagy nyári szezonja, hisz az ékszer általában kelendő,  a januári pangó piaci viszonyoknak megfelelően azért ezek az üzletek is próbálják becsalogatni a vásárlókat.

Természetesen nem csak a Fő téri  üzletekben várják a vásárlókat akciókkal. A megyeszékhely városszéli centereiben is megkezdődtek már a kiárusítások. Talán ezekben az üzletekben a  leglátványosabb  a  leárazás, mivel az egy időben a kirakat-üvegtáblákon elhelyezett hatalmas árzuhanást jelző feliratokkal, számokkal és százalékjelekkel próbálják vásárlásra csábítani az arra járókat.    

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!