Játszva tanulhatnak az iskolások

Ismét játszva tanulhatnak az általános iskolások az Agora-Gyermekek Házában rendezett Gyermek Kulturális Héten.

Maróthy Andrea

A Gyermek Kulturális Hét alkalából idén is rendhagyó órákkal, játékos foglalkozásokkal, vetélkedőkkel, kézműves műhellyel várják az általános iskolásokat az Agora-Gyermekek Házában.

Az iskolás csoportok hétfőtől péntekig az anyanyelvhez és az irodalomhoz kapcsolódó programokon vehetnek részt. A legnépszerűbbnek a Nyelvi torpedó elnevezésű fogalkozás bizonyult, melyre  közel 200 diák jelentkezett. A rendhagyó órán a harmadik-ötödik oszályos tanulók közmondásokkal és szólásokkal ismerkednek meg.

A  kommunikáció és illemtan órán a diákok jobban megismerhetik önmagukat, s játékosan fejleszthetik kommunikációs készségüket. Szerdán háromfős, ötödik osztályos csapatok anyanyelvi vetélkedőjére is sor kerül, melyen a tananyaghoz kapcsolódó játékos írásbeli és szóbeli feladatokat kapnak a tanulók.

A rendezvény csütörtökön az idei regionális Szép Magyar Beszéd versenynek is otthont ad, melyen az általános iskolások összemérik tudásukat.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!