A BKV után a vasútnál is nyomoznak: házkutatás a MÁV Informatikai Zrt-nél

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Gazdaságvédelmi Főosztálya hűtlen kezelés gyanúja miatt nyomoz a társaságnál történt visszaélésekkel kapcsolatban.

MTI

A police.hu-n az olvasható, hogy az eljárás eddigi adatai alapján gyanú merült fel arra vonatkozóan, hogy a MÁV Informatika Zrt. jelenlegi vezetőjének döntései, humánpolitikája, valamint a cég gazdálkodása jelentős kárt okozott a társaságnak és a MÁV-nak.
   
A rendőrség - mint írták - reggel kilenc órától tart nyomozói házkutatást a társaság  II. kerületi Krisztina körúti székházában.
   
A közlés szerint a nyomozást az I. és XII. kerületi ügyészség rendelte el 2009. november 16-án a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Miniszter feljelentése nyomán, az ügyészség a nyomozás lefolytatására a BRFK-t jelölte ki.
   
Az eljárás során a nyomozók adatokat és információkat kértek a MÁV-tól, az Informatika Zrt.-nél kötött egyes végkielégítésekkel, munkaszerződésekkel kapcsolatban. A nyomozók a társaság mintegy húsz céggel kötött tanácsadói szerződéseinek teljes dokumentációját is várják - olvasható a honlapon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!