Csaknem 900 milliót nyert infrastrukturális fejlesztésre a Vasi TISZK

A Vasi TISZK tagiskolái fejlesztésére csaknem 856 millió forintos támogatást nyert el a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program (TIOP) program pályázatán.

Erős D. Zoltán

A megyei szakképzés és az ehhez kapcsolódó fejlesztések összehangolására 2008-ban alapította meg a Vas Megyei Szakképzési Társulást, röviden a Vasi TISZK-et Vas Megye Közgyűlése, valamint Bük, Celldömölk, Sárvár és Szentgotthárd önkormányzata. A társulás tagiskolái az alapító önkormányzatok szakképző intézményei.

A Vasi TISZK már korábban sikeresen pályázott a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program támogatására. Akkor a TISZK rendszer továbbfejlesztését szolgáló projektjük 360 millió forint támogatást nyert el. A megvalósítás  az elmúlt év elején kezdődött, s ez év végével zárul a program.
 
Kovács Ferenc, a Vas Megyei Közgyűlés, s a szakképzési  társulás tanácsának elnöke most arról tájékoztatta portálunkat, hogy sikeresnek bizonyult a Vasi TISZK újabb TIOP-os pályázata. Ennek eredményeként az önerővel együtt több mint 900 millió forint áll rendelkezésre a tagiskolák infrastrukturális fejlesztésére. Az önrészt a fejlesztésben érintett önkormányzatok az intézményükben megvalósuló beruházás arányában biztosítják. 

A nagyobb építkezések, illetve az ezekhez kapcsolódó további fejlesztések a celldömölki és a sárvári iskolákban lesznek, de 50 millió forintot meghaladó eszközbeszerzést terveznek Szentgotthárdon is.

Bükön várhatóan 20 milliós nagyságrendű fejlesztésre nyílik lehetőség.

Vas Megye Önkormányzata pedig a Dr. Nagy László Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményben tervez ebből a forrásból eszközbeszerzéseket.   

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!