Ellenőrzik a város tűzcsapjait

A héten kezdte meg a szombathelyi tűzoltóság a megyeszékhely tűzcsapjainak felülvizsgálatát.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A csapokat  félévente kötelező a tűzoltóknak ellenőrizniük.Göncz Szabolcstól, a szombathelyi tűzoltóság tűzoltási és műszaki mentési osztályának vezetőjétől megtudtuk, hogy a tűzcsapok félévente történő ellenőrzését jogszabály írja elő, a feladat elvégzése kötelező: a tűzcsapok megfelelő állapota alapfeltétele a tűzoltásnak.

A megyeszékhely közel kétezer tűzcsapjának időszaki átvizsgálása a hét elején kezdődött. A tűzoltóknak a csapokat teljesen meg kell nyitniuk, valamint a kivehető vízmennyiséget is meg kell mérniük. Mivel ezeket a tűzcsapokat az ivóvízhálózatra telepítették, ezért a hirtelen áramlási sebességváltozás következtében a vezetékekben lerakódott üledék felkeveredik, és sokszor az ivóvíz zavarossá válik.

A tűzcsapellenőrzés után több lakó is panaszkodott a víz minőségére. Az üledék nem okoz egészségügyi problémát, csupán zavarossá teszi a vizet. Továbbá a csapból kiengedett vizet a tűzoltók megpróbálják a lehető leggyorsabban elvezetni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!