IV. Rába-nap - Csodaszarvas tájpark, fővárosi testvérhajózók

Pénteken indul a IV. Rába-nap Püspökmolnáriban. A meghívott polgármesterek tájékoztatnak az eddigi beruházásokról.

Kozma Gábor

A  IV. Rába-nap idei rendezvényén az érintett települések polgármesterei szólnak az eddigi fejlesztésekről. A művelődési házban Varga Lajos helyi polgármester tájékoztat. 

A  körmendi Rába-parti Fórum Egyesület (RFT) kordinálta program turisztikai, kulturális, sport-és tájföldrajzi elemeket hordoz. Az RFT szeretné elérni, hogy a folyó  sokoldalúan illeszkedjék a partmenti települések, kisrégiók hétköznapjaiba.

- Ezért is nyitunk A kalandos Rába, élő folyó című nyertes pályázattal, ismertetve megvalósításának ütemtervét - mondta el Köbli József főszervező. - Szó lesz még a Felső- Rába Menti Turisztikai Régióban megvalósuló beruházásokról, prezentáció a rábahídvégi Csodaszarvas Tájpark oktató, -és bemutató terület fejlesztéséről,  Landherr Attila előadásában. Ismertető hangzik el az Aradi emlékpark felújításáról, előadó Málics Ferenc rátóti polgármester. Bemutatkozik az Eventus fővárosi kenucsapat, amely a püspökmolnári hajósok testvérszervezete lesz - hallottuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!