Márciusra elkészül a vasvári Kardos iskola felújított sportcsarnoka

Gőzerővel zajlanak a Kardos László Általános Iskola felújítási munkálatai. A tervek szerint március végén átadják az intézmény megújult, kibővített sportcsarnokát.

Vojnovics Viktória

Az 1988-ban átadott épületen az elmúlt évtizedekben csak a legszükségesebb felújításokra futotta, ezért pályázott a kisváros önkormányzata az iskola teljes külső-belső felújítására, akadálymentesítésére, szakmai és tárgyi feltételeinek javítására, a kistérségen belüli bázisiskolai szerepének növelésére. Pályázatuk pozitív elbírálásban részesült, így a Nyugat-Dunántúli Operatív Program keretében elnyert mintegy 200 millió forint, valamint az önkormányzat által biztosított 67 millió forintos önerő lehetővé teszi az intézmény felújítását, átalakítását.

A projekthez kapcsolódva, a Társadalmi Megújulás Operatív Program 25 milliós pályázati támogatása pedig az intézményben zajló pedagógiai munka fejlesztését célozza meg.
 
Horváthné Tóth Mária, az iskola igazgatója elmondta: a teljes beruházás júniusban kezdődött, s munkák nagy része a vizesblokkok felújítása, az épület akadálymentesítése és hőszigetelése, az iskola földszintjére tervezett infokommunikációs fogadószint kialakítása már a nyári időszakban lezajlott így szeptemberben zökkenőmenten indulhatott az idei tanév. Az ősszel a sportcsarnok felújítása került sorra. A munkák kezdetével a testnevelés órák egy időre kiszorultak a megújuló létesítményből. 

- Míg az idő engedte, addig az udvari pályákon tartottuk az órákat, itt vezethették le a gyerekek a mozgásigényüket is. A hűvösebb napok beköszöntével pedig a nagyobbaknak az aulát rendeztük be a testnevelésórák helyszínének, a legkisebbeknek pedig a kis épületünkben alakítottunk ki egy, az életkori sajtosságaikhoz alkalmazkodó tornaszobát  - tette hozzá az igazgató.
 
V. Németh Zsolt, a kisváros polgármestere elmondta: a sportcsarnok felújítása heteken belül lezárul, így már a tavasszal birtokba vehetik a gyerekek. A létesítmény ünnepélyes átadójára a tervek szerint március 26-án kerül sor. A polgármester hozzátette: a sportcsarnokot a teljes felújítás mellett egy lelátóval is bővítették, így alkalmassá vált arra, hogy a jövőben iskolai és városi rendezvényeknek egyaránt otthont adjon.
 
Az iskola-felújítás tavasszal az udvar rendbetételével, valamint az udvari játékok cseréjével folytatódik majd.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!