Online-tudósítás a Haladás-Paks (0:0) labdarúgó Ligakupa-mérkőzésről

Gólnélküli döntetlent játszott a Ligakupa keddi napján a Szombathelyi Haladás a Pakssal. A vasiaknál a cseresor szerepelt.

Pum András

Szombathelyi Haladás-Paks 0:0

Szombathely, 300 néző,  Illés akadémia, műfű, játékvezető: Solymosi.

Haladás: Szép - Csontos, Paternotte, Kuttor, Devecseri - Lattenstein, Simon Á., Irhás - El-Diouf, Oross, Skriba.

Paks: Csernyánszki - Nikolov, Tamási, Gévay, Mészáros - Barta,  Lisztes,  Sipeki, Heffler  - Weitner, Vayer.

A Paks kezdte a játékot, a tolnaiak a város felöli kapura támadnak. A Hali tiszta feketében, míg a Paks világoskék- sötétkék-sötétkék kombinációjú dresszben játszik. 

Eltelt az első tíz perc, egyik oldalon sem jegyezhettünk fel helyzetet, a Haladás egyelőre többert birtokolja a labdát, de a beíveléseket rendre kifejelgetik a paksiak.
14. perc: Weitner kapott labdát a bal oldalon, Kuttor mellett befelé cselezett, ám 18 méteres, félmagas, bal sarokra tartó lövését Szép kiütötte.

16. perc: Ez nagy helyzet volt... Lisztes jobb oldali beadása után az egyedül álló Weitner hat méterről keresztbe elfelejte a labdát a kapu előtt.

22. perc: Végre egy hazai lehetőség: Diouf jobb oldali beadását Oross tíz méterről, elvetődve, félfordulattal, jobbal a bal sarok mellé lőtte.

34. perc: Lisztes szerzett labdát, Bartához passzolt, a középpályás 22 méterről a bal sakrot vette célba, ám lövését Szép biztosan fogta.

41. perc: Sipeki 26 méteres, életerős, középre tartó lövését Szép kiütötte.

Vége az első félidőnek. Szó mi szó elég gyenge 45 percet láthattak a szurkolók, a Haladás kapura szinte teljesen veszélytelen, a Paks előtt eddig több lehetőség adódott.

Csupán öt perc szünet volt és már megy is a második félidő. A Paks cserélt: Haraszti állt be Lisztes helyére.

48. perc: az első helyzet a vendégeké: Vayer fordulásból, 22 méterről tüzelt, de Szép ismét a helyén volt, a kapu közepébe tartól labdát biztosan ölelte magához.

56.perc: kettőscsere a Haladásban, Oross helyett Simon Attila, Diouf helyett pedig Rácz állt be.

59. perc: Rácz jobb oldali szögletét Skriba kapásból, 19 méterről zúdította kapura, de Csernyánszki védte a bal sarokra tartó lövést. Csere a Haladásban, Irhás le, Kovács István be.

Hogy valami biztatót is írjunk, a második félidő eddig egyértelműen a Haladásé, igaz, ez gólban egyelőre nem mutatkozik meg, de legalább már volt néhány biztató akciója a hazai csapatnak.

67. perc: Simon Attila 20 méterről, fordulásból jobbal kapura bombázott, Csernyánszki kiöklözte a bombát. A labda Skriba elé került, ám a csatár addig térült-fordult, amíg szerelték a védők.

69.perc: Vayer, 19 méteres jobb oldali szabadrúgása csak centikkel ment el a bal sarok mellett.

75. perc: csere a Haladásban, Lattenstein helyett Szakály a pályán.

79. perc: újabb csere a vasiaknál, Devecserit Nagy Zoltán váltotta.

81. perc: cserélt a Paks is, Vayer le, Pap be.

84. perc: Pap futott el a jobb oldalon, középre adott, az ötösön ziccerben érkezett Barta, ám óriási luftot rúgott.

Vége a mérkőzésnek, a vendégek előtt valamivel több helyzet adódott., felejthető kilencven percen vagyunk túl. A Haladás a második félidő elején produkált egy biztató 20-25 percet.

Róth Antal: - Az első félidőben volt ritmusa a játékunknak, elöl és hátul is stabilak voltunk. A szünet utáni teljesítményünkről mindez már nem mondható el. Az első félidőben úgy éreztem, hogy megnyerhetjük a meccset.

Gellei Imre: - Látszott, hogy mindkét gárda már a bajnoki rajtra fókuszál, több olyan játékosom is szóhoz jutott, akikre akár az első csapatnál is számíthatok. Örülök az egy pontnak, mert így valós esélyünk maradt a továbbjutásra.

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!