Ütötték, rúgták a tiniket a katolikus kollégiumban

Diákokat vertek meg egy katolikus gimnázium kollégiumában Nyíregyházán. Egyiküket még egy szentkép keretével is hátba vágták.

MTI

A kollégiumban szombaton többen verekedtek össze, s három diák került kórházba kisebb sérülésekkel - mondta Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője vasárnap
   
 Fülöp Gergely százados tájékoztatása szerint a nyíregyházi kollégiumba négy személy rontott be, ahol három 16-19 éves diákot bántalmaztak. A tanulókat ütötték, rúgták, egyiküket egy falról leeső szentkép keretével is hátba vágták. Az elkövetők végül elmenekültek a helyszínről, amikor a portás a nevelőtanárért szaladt.
   
A szóvivő a verekedéssel kapcsolatban elmondta: a nyomozás adatai szerint előzőleg a kollégiumba tartó fiúkba az utcán két hasonló korú személy kötött bele. A diákok bementek az intézménybe, a kötözködők viszont két másik társukkal, köztük egy középkorú férfivel utánuk mentek és verekedni kezdtek.
   
A csoportos garázdaság miatt indult eljárás során a rendőröknek sikerült két személyt azonosítani a diákokra támadók közül, s nagy erőkkel keresik őket.

Vasárnap délután a történtek kapcsán elfogott és előállított a rendőrség két fiatalkorú gyanúsítottat . Kihallgatásuk mellett a rendőrök még keresik a harmadik elkövetőt, a körözött férfit, míg a negyedik verekedő azonosítása még tart.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!