A forgalmas úton több mint száz aláíró kérte a járda építését

Szombathelyen a Lovas utca folytatásában veszélyes az átkelés a forgalmas Söptei úton, ahol ráadásul kijelölt gyalogátkelőhely sincs. Egy új járda jelenti a megoldást.

Angyal László

Lapunk fórumán, melyen az északi városrészben élők gondjaival foglalkoztunk hangzott el, hogy a Lovas utcában lakók  és az utca környékén élők kérték egy új járda építését a Söptei úton, a volt orosz laktanya mellett, egészen a  kenyérgyárig. 

Az ok: a közeli óvodába és iskolába csak úgy lehet erről a területről eljutni, ha kétszer haladnak át a forgalmas Söptei úton, ráadásul a Lovas utca folytatásában az éles kanyarban nincs kijelölt gyalogátkelőhely. A körzet képviselőjétől még a ciklus elején több mint száz aláírással nyomatékosítva kérték a járda megépítését a környéken lakók. Azóta sok víz lefolyt a Gyöngyösön, és a célegyenesbe érkezett a járdaépítés ügye.

Kővári Attila, a körzet képviselője lapunknak elmondta: a kérelemben eredetileg kerékpárút és járda építése szerepelt, ám itt ehhez nem elég széles a hely, ezért kizárólag járda lesz a több mint kétszáz méteres szakaszon. Az építéshez szükséges tervek elkészültek, már csak a pénz, mintegy hatmillió forint hiányzik az önkormányzati beruházás elindításához.

Soós Józsefet, a városfejlesztési bizottság elnökét is megkerestük, aki kifejtette: az utak, hidak járdák építésre hamarosan mintegy félmilliárdot költ a város. Ebbe a csomagba szerepel járda építése a Söptei úton.

Kővári Attila egy másik, a fórumon felvetett problémára  -  kamionok közlekedése a Lovas utcában -  is reagált. - A megoldást az jelentené, ha a területen lévő, felszámolás alatt álló, osztrák tulajdonos telephelyén át közlekednének a nehézgépjárművek. A kamionok egy fénysorompón át, közvetlenül a Söptei útra juthatnának ki, így nem zavarnák közlekedésükkel a családi házas övezetben élőket.  A felszámolóval már elkezdtük az egyeztetést ebben az ügyben, reméljük, mielőbb dűlőre jutunk vele - emelte ki Soós József.

Jogos a városrészen élők panasza

Lapunk új sorozatának második állomása után egyre inkább elmondható, hogy a peremkerületekben élők nagyon hasonló panaszokat sorolnak a  fórumokon. A kiépítetlen, vagy éppen elhanyagolt infrastruktúra miatt keseregnek: a csapadékvíz elvezetésének, a járdák hiánya miatt,  vagy éppen az évtizedekkel ezelőtt megépített út gödrei miatt bosszúsak. Joggal. Csakhogy ez egy olyan háború, amihez pénz, pénz  pénz kell. És úgy tűnik, ebből van a legkevesebb.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!